Open Dutch Fiber Logo

Hoe verloopt de aanleg bij hoogbouw

Twee scenario's

In de aanleg van het glasvezelnetwerk maken we onderscheid tussen Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) met 12 of minder adressen en VvE’s met 13 of meer adressen. Het is belangrijk dat alle bewoners meewerken zodat we de woning van de bewoner(s) die gebruik willen maken van glasvezel, ook kunnen aansluiten.

12 of minder adressenWe leggen de glasvezelkabel aan tot aan de gevel of de erfgrens van het pand van het pand. Zodra één van de bewoners een abonnement afsluit voor diensten via het glasvezelnetwerk, krijgen alle woningen in het pand een gratis aansluiting.

13 of meer adressenAlle woningen in het pand krijgen een gratis een aansluiting op het glasvezelnetwerk. Ongeacht of er wel of geen abonnement wordt afgesloten voor diensten als internet en televisie.

In gesprek met de verhuurder of VvE

Nadat we hebben aangekondigd dat wij een glasvezelnetwerk gaan aanleggen in de wijk, benaderen we de verhuurder (woningbouwcorporatie) of de Verenigingen van Eigenaren (VvE). De bestuurder(s) leggen we het proces uit en we beantwoorden vragen.

Contactgegevens

De contactgegevens van de bestuurder(s) sturen we door aan onze aannemer. Dit is de partij die het glasvezelnetwerk voor ons aanlegt en de aansluitingen in de woningen maakt.

Afspraak met de aannemer

De aannemer neemt contact op met de bestuurder(s) en maakt een afspraak. Tijdens deze afspraak bespreken en bekijken we hoe we het pand en de woningen het beste kunnen aansluiten.

Installatiedocument

Naar aanleiding van de afspraak wordt een rapport samengesteld en dit ontvangen de bestuurder(s) samen met het installatiedocument per post of e-mail. We vragen de documenten getekend te retourneren. Daarna worden verdere afspraken gemaakt met individuele bewoners voor de aansluiting van de woningen. 

Contactgegevens van bewoners

Om goed te kunnen plannen, verzamelen we ondertussen al de contactgegevens van de bewoners die aangesloten zijn bij de Woningcorporatie of VvE. Het is belangrijk dat iedere bewoner meewerkt aan de aanleg. We voeren de glasvezelkabel in de meeste gevallen door van beneden naar boven. De installatie van het glasvezelaansluitpunt is voor iedereen gratis. Ongeacht of er wel of geen gebruik wordt gemaakt van de aansluiting op het glasvezelnetwerk.