Open Dutch Fiber Logo

Hoe verloopt de aanleg

Een glasvezelnetwerk leg je niet zo maar aan. Daar komt heel wat bij kijken

De aanleg stap voor stap

Door jouw woningen aan te sluiten op het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber, krijg je toegang tot supersnel en stabiel internet. Ook als je in een hoogbouwpand woont. Naast snel en stabiel internet is de woning ook meer toekomstbestendig. Het internetgebruik neemt namelijk nog steeds toe en alleen glasvezel is in staat aan de vraag van de toekomst tegemoet te komen. Glasvezel biedt hoge snelheden en stabiliteit waardoor jouw woning nog aantrekkelijker en waardevast wordt. Maar een glasvezelnetwerk leg je niet zo maar. Daar is goede voorbereiding voor nodig. Hieronder leggen we je stap voor stap uit wat je bij de aanleg kunt verwachten.

Voorbereiding

Tijdens de voorbereidingsfase lichten we alle inwoners van de gemeente in dat we eraan komen. We informeren bewoners over de werkzaamheden die we uit gaan voeren en overleggen met gemeente, en aannemers hoe we de aanleg gaan plannen.

Ook hebben we overleg met Vereniging van Eigenaren en Woningcorporaties over de aanleg in gebouwen met meerdere woningen.

Aanleg

Om woningen aan te kunnen sluiten op het glasvezelnetwerk moeten we bijna in alle straten graven. Binnen een dag is de straat meestal weer dicht en heb je vrijwel altijd weer netjes toegang tot je woning.

 Tijdens de graafwerkzaamheden wordt er in de buurt ook een glasvezelcentrale geplaatst. Hierin hangt allerlei belangrijke apparatuur om straks het signaal door te kunnen geven. En hier komen de glasvezels van alle woningen bij elkaar.

Voorbereiding voor de woning

Om de aanleg van het glasvezelnetwerk zo goed mogelijk te laten verlopen, komen we vooraf bij iedereen even langs die een glasvezelaansluitpunt in de woning krijgt. Samen met jou wordt bepaald waar de glasvezelaansluiting in huis geplaatst wordt. Meestal is dit in de meterkast. Het is belangrijk dat je vooraf toestemming hebt gegeven om een huisaansluiting te laten maken. Hiervoor kan je via de website je contactgegevens achterlaten.

Van straat naar gevel

We trekken de glasvezelkabels van de straat door naar de gevel. Als je een tuin hebt, dan schieten we de kabel meestal onder de grond naar de gevel van je huis. Zo voorkomen we schade aan de tuin. Als je niet op de begane grond woont, dan trekken we de glasvezelkabels in samenspraak met de verhuurder of Vereniging van Eigenaren binnendoor of buitenlangs naar jouw woning. Lees hier meer over de aanleg in hoogbouw.

Huisaansluiting

Om de huisaansluiting te kunnen maken, trekt de monteur de glasvezelkabel je huis in. Vervolgens wordt de aansluiting op de afgesproken plek geïnstalleerd.

Hierna is het aan je glasvezelprovider om te zorgen dat het door jou gekozen abonnement wordt geïnstalleerd. Vanaf nu kun je genieten van supersnel en stabiel internet.