Open Dutch Fiber Logo

Waarom glasvezel?

Glasvezel is het internet van de toekomst. We zijn met z’n allen steeds meer online. Dagelijks jagen we miljarden bits en bytes door het internet, en dat worden er elk jaar 40% meer. De bestaande netwerken van koper en coax kunnen deze groei niet aan. Glasvezel wel. Makkelijk. Stap nu over! Dit zijn de grootse voordelen van glasvezel.

1. Supersnel internet

Het grootste voordeel van glasvezel is natuurlijk de snelheid. In vergelijking met traditionele koperen netwerken is glasvezel tot wel 20 keer sneller. Met snelheden tot wel 10 Gigabit per seconde of sneller kan eigenlijk alles wat je wilt, maar dan supersnel. En je deelt de kabel alleen met je huisgenoten en niet met de rest van de buurt.

2. Betrouwbaar en stabiel

Een glasvezelnetwerk is enorm betrouwbaar. Internetproviders kennen een gemiddelde uptime van 99,9%! Er is bijna geen uitval van de internetverbinding. En de verbinding is super stabiel. Dat betekent verzenden en versturen van grote bestanden in een mum van tijd, geen haperingen bij online meetings, geen buffering bij het uploaden van games.

3. Meerwaarde voor je huis

Glasvezel vergroot je woonplezier. De allersnelste wifi, die heb jij. En mocht je verhuizen, dan maakt glasvezel je woning zeker aantrekkelijker voor toekomstige bewoners. Een ultrasnel en storingsvrij internet stimuleert de groei en ontwikkeling van alle bewoners én bedrijven in je gemeente. En dat geeft een boost aan de economie, en dus aan de werkgelegenheid en de woningmarkt. Waardoor je woning nog eens extra gewild is. Wie wil dat niet?

4. Klaar voor de toekomst

Samen tv-kijken in super-ultra HD, virtueel aanschuiven bij hybride vergaderingen met je eigen hologram, VR gamen en nog veel meer. En dat allemaal tegelijk. Je kijkt wat je wilt, wanneer je wilt, in steeds hogere kwaliteit. Uitgesteld tv-kijken en streamingdiensten zoals Netflix en Videoland zijn nog maar het begin. In de wereld van de toekomst kun je concerten bezoeken en theaters bezoeken alsof je erbij bent.

5. Lief voor het milieu

Internetten via glasvezel kost 60% minder energie dan via andere verbindingen. Glasvezel kan bovendien niet uitzetten, oxideren of onze aarde op welke andere manier dan ook aantasten. Modems, routers en centrales van de koper- en kabelnetwerken verbruiken heel veel elektriciteit. Glasvezel werkt met licht. Als we allemaal overstappen op glasvezel kunnen we samen een enorme bak energie besparen. Waar wacht je op?

6. Open netwerk

En dan nog een groot voordeel van het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber: ons glasvezelnetwerk is een open netwerk. Dat betekent dat alle providers die dat willen diensten kunnen leveren via ons netwerk. Wij houden van keuzevrijheid. We zetten alle pakketten en providers die in jouw gebied beschikbaar zijn op een rij zodat jij kunt kiezen.

Lees meer

Supersnel internet via glasvezel voor iedereen

Steeds meer huishoudens krijgen toegang tot supersnel internet. Doe de postcodecheck en check de status op jouw adres.

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.