28.000 huishoudens in Den Haag voorzien van glasvezel door T-Mobile en Open Dutch Fiber

Den Haag, 20 december 2021 – T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber supersnel internet via glasvezel aanbieden bij meer dan 28.000 huishoudens in Den Haag. Het betreft de wijken Transvaalkwartier, Rustenburg, Oostbroek, Groente-en Fruitmarkt, Leyenburg en Moerwijk. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf april 2022 gebruik maken van supersnel internet via glasvezel.


Het totaal aantal aansluitingen dat Open Dutch Fiber en T-Mobile sinds april 2021 samen hebben aangekondigd komt met de 28.000 extra huishoudens in Den Haag ver voorbij de 250.000. Beide partijen zijn hard op weg om 1 miljoen Nederlandse huishoudens te voorzien van supersnel internet via glasvezel. T-Mobile en Open Dutch Fiber sluiten opnieuw een groot gebied aan op glasvezel. Begin volgend jaar starten de werkzaamheden en eind 2022 zijn de werkzaamheden in deze wijken in Den Haag afgerond. Vanaf april worden de eerste woningen aangesloten.


Uniek in Nederland: supersnel internet tegen een aantrekkelijke prijs

T-Mobile biedt in Den Haag toegang tot glasvezelinternet met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Deze snelheden biedt de telecomprovider tegen een aantrekkelijke prijs en daagt hiermee de gevestigde orde, die hoge tarieven rekent, uit. Open Dutch Fiber en T-Mobile leveren een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. Beide partijen zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden door nog meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel. De missie van T-Mobile en Open Dutch Fiber sluit dan ook goed bij de ambities die de nieuwe regeringspartijen hebben geformuleerd in het coalitieakkoord, waarin digitalisering een belangrijk onderdeel is.

T-Mobile en Open Dutch Fiber verglazen nog eens 21.000 huishoudens in Zoetermeer

Zoetermeer, 16 december 2021 – T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber supersnel internet via glasvezel aanbieden bij nog eens meer dan 21.000 huishoudens in Zoetermeer. Nu in de wijken Seghwaert en Buytenwegh De Leyens de eerste T-Mobile Thuis gebruikers aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk dat Open Dutch Fiber aanlegt, zijn ook nu de wijken Centrum en Rokkeveen aan de beurt. In totaal kunnen straks bijna 50.000 huishoudens in Zoetermeer gebruikmaken van supersnel internet via glasvezel.

Het totaal aantal aansluitingen dat Open Dutch Fiber en T-Mobile sinds april 2021 samen hebben aangekondigd komt met de 21.000 extra huishoudens in Zoetermeer ver voorbij de 250.000. Beide partijen zijn hard op weg om 1 miljoen Nederlandse huishoudens te voorzien van supersnel internet via glasvezel. T-Mobile en Open Dutch Fiber sluiten opnieuw een groot gebied aan op glasvezel. In januari 2022 starten de werkzaamheden en in oktober 2022 zijn de werkzaamheden afgerond. In april 2022 worden de eerste woningen aangesloten. Dit jaar worden er nog meer projecten aangekondigd buiten Zoetermeer.


Uniek in Nederland: supersnel internet tegen een aantrekkelijke prijs

T-Mobile biedt in Zoetermeer toegang tot glasvezelinternet met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Deze snelheden biedt de telecomprovider tegen een aantrekkelijke prijs en daagt hiermee de gevestigde orde, die hoge tarieven rekent, uit. Nog geen half jaar geleden kondigden T-Mobile en Open Dutch Fiber aan de wijken Seghwaert en Buytenwegh De Leyens te gaan voorzien van supersnel glasvezelinternet. Inmiddels zijn de eerste huishoudens al aangesloten. Naar verwachting kunnen in eind 2022 alle aangekondigde huishoudens gebruik maken van glasvezel.

T-Mobile en Open Dutch Fiber starten aanleg glasvezel in Roosendaal

32.000 Roosendaalse huishoudens straks voorzien van supersnel internet

Roosendaal, 15 december 2021 - T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber nu ook in Roosendaal supersnel internet via glasvezel aanbieden. Het startsein voor de aanleg is gezamenlijk gegeven door beide partijen. Ook Cees Lok, wethouder Economie, was hierbij aanwezig. Eind januari starten T-Mobile en Open Dutch Fiber met de aanleg in een groot aantal wijken: Centrum, West, Oost, Noord, Kortendijk, Langdonk en Groot Kroevenen Tolberg. Maar liefst 32.000 huishoudens in Roosendaal kunnen straks gebruik maken van supersnel internet via glasvezel.

Het totaal aantal aansluitingen dat Open Dutch Fiber en T-Mobile sinds april 2021 samen hebben aangekondigd komt met de 32.000 huishoudens in Roosendaal ver voorbij de 250.000. Beide partijen zijn hard op weg om 1 miljoen Nederlandse huishoudens te voorzien van supersnel internet via glasvezel. Met de bijna 32.000 huishoudens in Roosendaal sluiten T-Mobile en Open Dutch Fiber opnieuw een groot gebied aan op glasvezel. Eind januari 2022 starten de werkzaamheden en in april 2022 worden de eerste woningen aangesloten. Wethouder Cees Lok is blij met de overeenkomst: “Voor de particulieren en bedrijven in het stadsgebied van Roosendaal, is het belangrijk dat ook zij de snelle verbinding via glasvezel krijgen. Het is te verwachten dat thuis straks een belangrijke werkplek gaat worden. De bedrijven hebben steeds meer behoefte aan een steeds snellere en betrouwbare verbinding. En veel jongeren zullen met hun games ook wel blij zijn met snel internet.”

Op weg naar 1.000.000 huishoudens

De aanleg van glasvezel in Roosendaal past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile om de komende vijf jaar samen ten minste één miljoen huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Ze kiezen daarbij voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier leveren Open Dutch Fiber en T-Mobile een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. T-Mobile en Open Dutch Fiber zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden door nog meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel.

Uniek in Nederland: supersnel internet tegen een aantrekkelijke prijs

T-Mobile biedt in Roosendaal toegang tot glasvezelinternet met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Deze snelheden biedt de telecomprovider tegen een aantrekkelijke prijs en daagt hiermee de gevestigde orde, die hoge tarieven rekent, uit. Tisha van Lammeren, Chief Consumer Officer bij T-Mobile: “Heel mooi dat we Roosendaalse huishoudens gaan voorzien van glasvezel. Er wordt eindelijk op grote schaal uitgerold en wij jagen de competitie graag aan. En we lopen op koers met onze plannen. Daar ben ik trots op. Onlangs heb ik de eerste geactiveerde klant op het nieuwe glasvezel netwerk in Zoetermeer mogen ontmoeten. Deze klant was superblij met de 1 Gigabit snelheid voor een aantrekkelijke prijs. Ook gaf de klant aan dat het aanlegproces netjes en snel is verlopen. Niet onbelangrijk, want we zien nog teveel zorgen bij inwoners over de impact van het uitrollen van glasvezel. Deze zorgen proberen we zoveel mogelijk weg te nemen.’’

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen

Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt om zo heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel te verzekeren. Floris van den Broek, Co-CEO Open Dutch Fiber: “Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. We lopen daarmee achter in vergelijking tot andere landen in Europa. Hoogwaardige en betrouwbareglasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber versnelt de aanleg van glasvezel in Nederland. Toegang tot de mogelijkheden van stabiel en snel internet via glasvezel moet voor iedereen beschikbaar zijn.”


T-Mobile en Open Dutch Fiber verglazen de hoofdstad

Kwart van beoogde één miljoen huishoudens in Nederland inmiddels aangekondigd

Amsterdam, 7 december 2021 - T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber nu ook in Amsterdam supersnel internet via glasvezel aanbieden. Begin 2022 starten T-Mobile en Open Dutch Fiber met de aanleg rond het Westerpark en in de wijk Bos en Lommer. In totaal kunnen 29.000 extra huishoudens in Amsterdam straks gebruik maken van supersnel internet via glasvezel in de hoofdstad. Hiermee komt het totaal aantal aansluitingen die Open Dutch Fiber en T-Mobile sinds april 2021 samen hebben verwezenlijkt op 250.000 te staan. Beide partijen zijn hard op weg om 1 miljoen huishoudens, al ruimschoots voor de gestelde termijn van vijf jaar, te voorzien van supersnel internet via glasvezel.

Met de 29.000 extra huishoudens in Amsterdam sluiten T-Mobile en Open Dutch Fiber weer een groot verstedelijkt gebied aan op glasvezel. Begin 2022 starten de werkzaamheden en in april 2022 worden de eerste woningen aangesloten. Wethouder Meliani is blij met de overeenkomst: "Door glasvezel kunnen meer Amsterdammers profiteren van de kansen die de digitale wereld biedt. Snel internet is onmisbaar om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar connectiviteit van bewoners en bedrijven. Amsterdam raakt steeds verder aangesloten op het glasvezel netwerk en met het begin van de aanleg rond het Westerpark en in de wijk Bos en Lommer wordt een mooie stap gezet.” Dit jaar worden er nog meer projecten aangekondigd buiten de hoofdstad.

Op weg naar 1.000.000 huishoudens

De aanleg van glasvezel in Amsterdam past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile om de komende vijf jaar samen ten minste één miljoen huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Ze kiezen daarbij voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier leveren Open Dutch Fiber en T-Mobile een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. T-Mobile en Open Dutch Fiber zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden door nog meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel.

Iedereen in Nederland heeft recht op razendsnel internet 
T-Mobile biedt in Amsterdam toegang tot glasvezelinternet met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Deze snelheden biedt de telecomprovider tegen een aantrekkelijke prijs en daagt hiermee de gevestigde orde, die hoge tarieven rekent, uit. Søren Abildgaard: ‘’Ik ben trots dat we vandaag de komst van glasvezel in onze hoofdstad mogen aankondigen en dat we daarmee 29.000 huishoudens rond het Westerpark en in Bos en Lommer van razendsnel internet gaan voorzien. Met het verglazen van Amsterdam hebben we nu samen met Open Dutch Fiber de glasvezelaanleg voor 250.000 huishoudens aangekondigd en dat is sneller dan verwacht! We zetten ons onverminderd in om de belofte die we aan de Nederlandse consument hebben gedaan bij de fusie met Tele2 na te komen. En dat betekent dat iedereen in Nederland recht heeft op razendsnel internet voor een aantrekkelijke prijs. Er wordt dus nu eindelijk op grote schaal uitgerold en wij gaan door. Wij gaan voor razendsnel glasvezelinternet voor een aantrekkelijke prijs voor iedereen.”

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen
Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt om zo heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel te verzekeren. Floris van den Broek, Co-CEO Open Dutch Fiber: “Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. We lopen daarmee vooral in stedelijk gebied achter in vergelijking tot andere landen in Europa. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber wil daarom juist bewoners van stedelijk gebied nu ook snel voorzien van toegang tot alle mogelijkheden die glasvezel biedt.” 

T-Mobile en Open Dutch Fiber bieden 25.000 huishoudens in Delft glasvezel

 Delft, 28 oktober 2021 - T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber in Delft-West supersnel internet via glasvezel aanbieden. In november starten T-Mobile en Open Dutch Fiber met de aanleg in de wijken Tanthof West, Tanthof Oost, Buitenhof, Voordijkshoorn en Hof van Delft. In totaal kunnen meer dan 25.000 huishoudens straks gebruik maken van supersnel internet via glasvezel. Het netwerk is naar verwachting begin 2023 klaar.


T-Mobile en Open Dutch Fiber kondigden in korte tijd aansluitingen aan in onder meer Zoetermeer, Haarlem, Utrecht, Ridderkerk, Rotterdam Prins Alexander en Leidschendam-Voorburg. Daar wordt nu Delft aan toegevoegd. Met de 25.000 huishoudens in Delf-West sluiten T-Mobile en Open Dutch Fiber opnieuw een groot verstedelijkt gebied aan op glasvezel. In november starten de werkzaamheden en in begin 2022 worden de eerste woningen aangesloten. Dit jaar worden er nog meer projecten aangekondigd buiten Delft.


Op weg naar 1.000.000 huishoudens
De aanleg van glasvezel in Delft past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile om de komende vijf jaar samen ten minste één miljoen huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Inmiddels wordt er al gewerkt aan de aanleg van een kwart van het beoogde aantal huishoudens. Ze kiezen daarbij voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier leveren Open Dutch Fiber en T-Mobile een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. T-Mobile en Open Dutch Fiber zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden door nog meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel.

Uniek in Nederland: supersnel internet tegen een aantrekkelijke prijs
T-Mobile biedt in Delft toegang tot glasvezelinternet met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Deze snelheden biedt de telecomprovider tegen een aantrekkelijke prijs en daagt hiermee de gevestigde orde, die standaard hogere tarieven rekent, uit. Tisha van Lammeren, directeur Consumentenmarkt T-Mobile: "Super om te zien dat we in dit deel van Delft bewoners gaan voorzien van glasvezel. Er wordt dus nu eindelijk op grote schaal uitgerold en wij jagen de competitie graag aan. Daar ben ik trots op. Onlangs heb ik de eerste geactiveerde klant op het nieuwe glasvezel netwerk in Zoetermeer mogen ontmoeten. Deze klant was super blij met de 1 Gigabit snelheid voor een aantrekkelijke prijs. Ook gaf de klant aan dat het aanlegproces netjes en snel is verlopen. Niet onbelangrijk, want we zien nog teveel zorgen bij inwoners over de impact van het uitrollen van glasvezel. Deze zorgen proberen we zoveel mogelijk weg te nemen.’’


Zo snel mogelijk toegang tot glasvezel voor iedereen
Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt om zo heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel te verzekeren. Michael Griffioen, CEO Open Dutch Fiber: “Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. We lopen daarmee vooral in stedelijk gebied achter in vergelijking tot andere landen in Europa. We hebben in de afgelopen periode geleerd hoe belangrijk toegang tot snel internet is nu we veel meer thuis werken. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland. Open Dutch Fiber wil daarom juist bewoners van stedelijk gebied nu snel voorzien van toegang tot alle mogelijkheden die glasvezel biedt.”


T-Mobile en Open Dutch Fiber starten aanleg glasvezel in Leidschendam-Voorburg

Leidschendam-Voorburg, 25 oktober 2021 - T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber in Leidschendam-Voorburg supersnel internet via glasvezel aanbieden. T-Mobile en Open Dutch Fiber hebben de intentie om de hele gemeente te voorzien van supersnel glasvezel en starten met de aanleg in Leidschendam. In totaal kunnen meer dan 37.000 huishoudens straks gebruik maken van supersnel internet via glasvezel. Het netwerk is naar verwachting medio 2023 klaar. T-Mobile en Open Dutch Fiber kondigden in korte tijd aansluitingen aan in onder meer Zoetermeer, Haarlem, Utrecht, Ridderkerk en Rotterdam Prins Alexander. Daar wordt nu Leidschendam-Voorburg aan toegevoegd. Met de ruim 37.000 huishoudens in Leidschendam-Voorburg sluiten T-Mobile en Open Dutch Fiber opnieuw een grote gemeente aan op glasvezel. In november starten de werkzaamheden en in maart 2022 worden de eerste woningen aangesloten. Dit jaar worden er nog meer projecten aangekondigd buiten Leidschendam-Voorburg.


Op weg naar 1.000.000 miljoen huishoudens 

De aanleg van glasvezel in Leidschendam-Voorburg past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile om de komende vijf jaar samen ten minste één miljoen huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Ze kiezen daarbij voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier leveren Open Dutch Fiber en T-Mobile een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. T-Mobile en Open Dutch Fiber zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden door nog meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel. Uniek in Nederland: supersnel internet tegen een aantrekkelijke prijs T-Mobile biedt in Leidschendam-Voorburg toegang tot glasvezelinternet met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Deze snelheden biedt de telecomprovider tegen een aantrekkelijke prijs en daagt hiermee de gevestigde orde, die standaard hogere tarieven rekent, uit. Tisha van Lammeren, directeur Consumentenmarkt T-Mobile: "Super om te zien dat we bewoners van Leidschendam-Voorburg gaan voorzien van glasvezel. Er wordt dus nu eindelijk op grote schaal uitgerold en wij jagen de competitie graag aan. Daar ben ik trots op. Onlangs heb ik de eerste geactiveerde klant op het nieuwe glasvezel netwerk in Zoetermeer mogen ontmoeten. Deze klant was super blij met de 1 Gigabit snelheid voor een aantrekkelijke prijs. Ook gaf de klant aan dat het aanlegproces netjes en snel is verlopen. Niet onbelangrijk, want we zien nog teveel zorgen bij inwoners over de impact van het uitrollen van glasvezel. Deze zorgen willen we graag wegnemen.’’ 


Zo snel mogelijk toegang tot glasvezel voor iedereen

Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt om zo heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel te verzekeren. Michael Griffioen, CEO Open Dutch Fiber: “Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. We lopen daarmee vooral in stedelijk gebied achter in vergelijking tot andere landen in Europa. We hebben in de afgelopen periode geleerd hoe belangrijk toegang tot snel internet is nu we veel meer thuis werken. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland. Open Dutch Fiber wil daarom juist bewoners van stedelijk gebied nu snel voorzien van toegang tot alle mogelijkheden die glasvezel biedt".

T-Mobile en Open Dutch Fiber starten aanleg glasvezel in Rotterdam Prins Alexander

Rotterdam, 22 oktober 2021 - T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber in zes wijken van Rotterdam Prins Alexander supersnel internet via glasvezel aanbieden. In november starten T-Mobile en Open Dutch Fiber met de aanleg in de wijk Ommoord, daarna zullen Zevenkamp, Het Lage Land, Oosterflank, Prinsenland en 's-Gravenland volgen. In totaal worden meer dan 41.000 huishoudens aangesloten. Het netwerk is naar verwachting februari 2023 klaar.

Open Dutch Fiber legt op dit moment al glasvezelnetwerken aan in Zoetermeer, Haarlem, Utrecht en Ridderkerk. Daar wordt nu Rotterdam Prins Alexander aan toegevoegd. Wethouder Roos Vermeij, wethouder van Economie, wijken en kleine kernen is enthousiast: “Snel en veilig internet is een basisbehoefte geworden. Dat is de afgelopen periode wel gebleken voor Rotterdammers die thuiswerken, maar bijvoorbeeld ook voor de gezondheidszorg en voor ondernemers die hun werk steeds vaker online aanbieden. De komende jaren willen we zorgen dat alle Rotterdammers zich kunnen aansluiten op een snelle en veilige internetverbinding met volop keuze aan internetdiensten. Ik ben erg blij dat Open Dutch Fiber en T-Mobile gaan starten met de aanleg van glasvezel in Prins Alexander. Dat brengt ons weer een stap dichterbij onze ambitie voor heel Rotterdam.”


In november starten de werkzaamheden en in januari 2022 worden de eerste woningen aangesloten. De overlast zal daarbij minimaal zijn doordat er gebruik wordt gemaakt van een innovatieve aanlegmethode waarmee tot vijfmaal sneller wordt gewerkt. Open Dutch Fiber en T-Mobile werken hard aan de uitrol van glasvezel in Nederland om dit jaar nog meer nieuwe projecten buiten Rotterdam aan te kondigen.

1.000.000 huishoudens
De aanleg van glasvezel in Rotterdam Prins Alexander past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile om de komende vijf jaar samen ten minste 1.000.000 huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Ze kiezen daarbij voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier leveren Open Dutch Fiber en T-Mobile een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. T-Mobile en Open Dutch Fiber zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden door nog meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel.

Uniek in Nederland: supersnel internet tegen een aantrekkelijke prijs
T-Mobile biedt in Rotterdam Prins Alexander toegang tot glasvezelinternet met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Deze snelheden biedt de telecomprovider tegen een aantrekkelijke prijs en daagt hiermee de gevestigde orde, die standaard hogere tarieven rekent, uit. Tisha van Lammeren, directeur Consumentenmarkt T-Mobile: "Super om te zien dat we in dit deel van Rotterdam nu ook glasvezel kunnen aanbieden Daar ben ik als Rotterdammer best trots op. Er wordt nu eindelijk op grote schaal uitgerold en wij jagen de competitie graag aan. Onlangs heb ik de eerste geactiveerde klant op het nieuwe glasvezel netwerk in Zoetermeer mogen ontmoeten. Deze klant was super blij met de 1 gigabit snelheid voor een aantrekkelijke prijs. Ook gaf de klant aan dat het aanlegproces netjes en snel is verlopen. Niet onbelangrijk, want we zien nog teveel zorgen bij inwoners over de impact van het uitrollen van glasvezel. Deze zorgen proberen we zoveel mogelijk weg te nemen.’’


Zo snel mogelijk toegang tot glasvezel voor iedereen
Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt om zo heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel te verzekeren. Michael Griffioen, CEO van Open Dutch Fiber: “We hebben in de afgelopen periode geleerd hoe belangrijk toegang tot snel internet is nu we veel meer thuis werken. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn daarom essentieel voor Nederland. Een groot gedeelte van de Nederlandse inwoners heeft nog geen toegang tot snel internet via glasvezel. Daarmee lopen we achter in Europa, vooral de stedelijke gebieden. We willen daar verandering in brengen en werken daarom hard aan de uitrol van glasvezel in Nederland.’’

T-Mobile en Open Dutch Fiber starten aanleg glasvezel in Ridderkerk

Ridderkerk, 13 oktober 2021 - T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber in Ridderkerk supersnel internet via glasvezel aanbieden. Het startsein voor de aanleg is vandaag gezamenlijk gegeven door Marten Japenga, wethouder van Ridderkerk, Tisha van Lammeren directeur Consumentenmarkt T-Mobile en Floris van den Broek, co-CEO van Open Dutch Fiber. In november starten T-Mobile en Open Dutch Fiber met de aanleg in de wijken Centrum, Bolnes, Slikkerveer, Het Zand, Drievliet, Oost en Rijsoord. In totaal worden meer dan 20.000 huishoudens aangesloten. Het netwerk is naar verwachting begin 2023 klaar.

Open Dutch Fiber legt op dit moment al glasvezelnetwerken aan in Zoetermeer, Haarlem en Utrecht. Daar wordt Ridderkerk nu aan toegevoegd. Wethouder Marten Japenga is blij met de overeenkomst: ‘’We kunnen nu een flinke stap zetten op weg naar een moderne toekomstbestendige infrastructuur op telecomgebied. Ook andere providers als Kliksafe kunnen gebruik gaan maken van het netwerk. Dat maakt het glasvezelnetwerk voor veel Ridderkerkers een aantrekkelijke optie.'' In november starten de werkzaamheden en in maart 2022 worden de eerste woningen aangesloten. Dit jaar kondigt de organisatie nog meer nieuwe projecten aan buiten Ridderkerk.


1.000.000 huishoudens 

De aanleg van glasvezel in Ridderkerk past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile om de komende vijf jaar samen ten minste 1.000.000 huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Ze kiezen daarbij voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier leveren Open Dutch Fiber en T-Mobile een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. T-Mobile en Open Dutch Fiber zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden door nog meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel.


Uniek in Nederland: supersnel internet tegen een aantrekkelijke prijs

T-Mobile biedt in Ridderkerk toegang tot glasvezelinternet met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Deze snelheden biedt de telecomprovider tegen een aantrekkelijke prijs en daagt hiermee de gevestigde orde, die standaard hogere tarieven rekent, uit. Tisha van Lammeren, directeur Consumentenmarkt T-Mobile: "Heel mooi om vandaag het startschot te geven voor de aanleg van glasvezel in mijn vroegere woonplaats Ridderkerk en de bewoners hier nu ook glasvezel te kunnen aanbieden. Er wordt nu eindelijk op grote schaal uitgerold en wij jagen de competitie graag aan. Glasvezel biedt ongekende mogelijkheden voor consumenten en bedrijven. Wij gaan voor razendsnel vast glasvezelinternet voor een aantrekkelijke prijs. Alleen zo wordt Nederland weer de digitale koploper."


Zo snel mogelijk toegang tot glasvezel voor iedereen

Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt om zo heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel te verzekeren. Floris van den Broek, co-CEO Open Dutch Fiber: “Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. We lopen daarmee vooral in stedelijk gebied achter in vergelijking tot andere landen in Europa. We hebben in de afgelopen periode geleerd hoe belangrijk toegang tot snel internet is nu we veel meer thuis werken. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland. Open Dutch Fiber wil daarom juist bewoners van stedelijk gebied nu snel voorzien van toegang tot alle mogelijkheden die glasvezel biedt.” 

T-Mobile en Open Dutch Fiber starten aanleg glasvezel in Utrecht

Utrecht, 16 september 2021 - T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber in twee delen van Utrecht supersnel internet via glasvezel aanbieden. Dit najaar start de aanleg. Eerst in De Meern en Veldhuizen en kort daarop gaat de eerste schop in de grond in het noordoostelijke deel van de stad onder andere in de wijken Tuindorp, Vogelenbuurt, Tuinwijk, Pijlsweerd, Zeeheldenbuurt, Lauwerecht en Wittevrouwen. In totaal worden bijna 30.000 huishoudens aangesloten.

In november starten de werkzaamheden. Open Dutch Fiber legt op dit moment al glasvezelnetwerken aan in Zoetermeer en Haarlem. Daar wordt nu Utrecht aan toegevoegd en Open Dutch Fiber heeft de ambitie om ook andere wijken van Utrecht aan te sluiten op glasvezel. Dit jaar worden nog meer nieuwe projecten buiten Utrecht aangekondigd. In februari 2022 worden de eerste woningen aangesloten. De overlast zal daarbij minimaal zijn doordat er gebruik wordt gemaakt van een innovatieve aanlegmethode waarmee tot vijfmaal sneller wordt gewerkt.

1.000.000 huishoudens
De aanleg van glasvezel in Utrecht past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile om de komende vijf jaar samen ten minste 1.000.000 huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Ze kiezen daarbij voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier leveren Open Dutch Fiber en T-Mobile een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. T-Mobile en Open Dutch Fiber zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden door nog meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel.

Uniek in Nederland: supersnel internet tegen een aantrekkelijke prijs
T-Mobile biedt in Utrecht toegang tot glasvezelinternet met snelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Deze snelheden biedt de telecomprovider tegen een aantrekkelijke prijs en daagt hiermee de gevestigde orde, die standaard hogere tarieven rekent, uit. Tisha van Lammeren, commercieel directeur consumentenmarkt T-Mobile: "Supergaaf dat wij als hoofdsponsor van FC Utrecht nu ook glasvezel kunnen aanbieden in ’onze’ stad. Ik verwacht dat veel Utrechters er gebruik van zullen gaan maken. Glasvezel biedt ongekende mogelijkheden voor consumenten en bedrijven. Wij gaan voor razendsnel glasvezelinternet voor een aantrekkelijke prijs. Alleen zo wordt Nederland weer de digitale koploper.’’

Zo snel mogelijk toegang tot glasvezel voor iedereen
Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt om zo heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel te verzekeren. CEO Michael Griffioen van Open Dutch Fiber: “Slechts de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. Daarmee lopen we achter in Europa. Vooral de stedelijke gebieden in Nederland lopen achter. We willen daar verandering in brengen. We hebben in de afgelopen periode geleerd hoe belangrijk dit is nu we veel meer thuis werken. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland."


T-Mobile en Open Dutch Fiber starten aanleg supersnel glasvezelnetwerk in Haarlem

Haarlem, 12 juli 2021 - T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber gaan internet via glasvezel aanbieden aan circa 28.000 huishoudens in Haarlem. Het startsein voor de aanleg in het zuidoostelijke deel van Haarlem is vandaag gezamenlijk gegeven door Michel Rog, wethouder van Financiën, Sport en Openbare ruimte, Johan van den Branden, directeur Network Design T-Mobile, en Michael Griffioen, CEO van Open Dutch Fiber. Begin september starten T-Mobile en Open Dutch Fiber met de aanleg. Daarna wil Open Dutch Fiber ook andere wijken in Haarlem aansluiten. Dit netwerk is eind 2022 klaar. Wethouder Michel Rog is enthousiast: “Nu iedereen steeds meer vanuit huis werkt, is voor inwoners en ondernemers snel en stabiel internet steeds belangrijker. Heel goed dat Haarlemmers binnenkort kunnen kiezen voor supersnel internet via dit glasvezelnetwerk.” 


Supersnel internet tegen een aantrekkelijke prijs

T-Mobile biedt huishoudens in Haarlem toegang tot snel glasvezelinternet met snelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps) voor een aantrekkelijke prijs. In combinatie met een T-Mobile Unlimited mobiel abonnement kunnen klanten op dit moment gebruik maken van supersnel internet thuis voor slechts 25 euro per maand. T-Mobile daagt hiermee de gevestigde orde uit, die standaard hogere tarieven rekent. Johan van den Branden van T-Mobile: "Nog lang niet iedereen in Nederland heeft toegang tot snel internet. Het is onze missie om dat snel te veranderen. Er wordt nu gelukkig eindelijk op grote schaal glasvezel aangelegd. Wij willen voor iedereen razendsnel glasvezelinternet voor een scherpe prijs. Voor de inwoners van Haarlem is dit eind volgend jaar beschikbaar."


1.000.000 huishoudens

De aanleg van glasvezel in Haarlem past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile om in de komende vijf jaar samen minstens 1.000.000 huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Eerder deze maand kondigden zij al de aanleg van een glasvezelnetwerk in Zoetermeer aan. Open Dutch Fiber en T-Mobile kiezen voor de aanleg van hun netwerk juist voor de dichtbevolkte gebieden waar nu nog nauwelijks glasvezel ligt. Op deze manier zorgen zij voor een versnelling van de verdere digitalisering van Nederland. Met de aanleg is een investering gemoeid van tenminste 700 miljoen euro. De partners zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren te overtreffen.


Zo snel mogelijk toegang tot glasvezel voor iedereen

Met de aanleg van glasvezel wil Open Dutch Fiber voor iedereen een snel, stabiel en toekomstbestendig netwerk mogelijk maken. Open Dutch Fiber maakt gebruik van innovatieve aanlegmethoden waarmee tot vijfmaal sneller aangelegd wordt en overlast voor bewoners en bedrijven minimaal is. Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het glasvezelnetwerk. CEO Michael Griffioen van Open Dutch Fiber: “Nederland heeft een achterstand in Europa op het gebied van de aanleg van glasvezelnetwerken, met name in de stedelijke gebieden. Wij willen dat iedereen zo snel mogelijk kan beschikken over snel en stabiel internet. Aanleg van glasvezel in Nederland kan en moet nog veel sneller om een economische koppositie voor Nederland zeker te stellen. Ik vind het fantastisch dat we, samen met T-Mobile, aan Haarlem en haar inwoners en bedrijven nu al op korte termijn alle voordelen van supersnelle en betrouwbare telecommunicatiediensten over glasvezel kunnen bieden.”


T-Mobile en Open Dutch Fiber starten aanleg supersnel glasvezel netwerk in Zoetermeer

Zoetermeer, 1 juli 2021 - T-Mobile Nederland biedt vanaf vandaag supersnel internet via glasvezel aan in Zoetermeer. In de wijken Seghwaert en Buytenwegh de Leyens worden nog voor eind 2021 de eerste T-Mobile Thuis gebruikers aangesloten op het glasvezelnetwerk dat Open Dutch Fiber aanlegt.  Daarna volgen andere wijken. Er wordt gebruikgemaakt van een innovatieve aanlegmethode waarmee tot vijfmaal sneller wordt gewerkt. Het netwerk in het noordelijke deel van Zoetermeer is eind 2022 klaar. Daarna wil Open Dutch Fiber ook de overige wijken van Zoetermeer aansluiten.


1.000.000 huishoudens

De aanleg van glasvezel in Zoetermeer past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile om de komende vijf jaar samen minstens 1.000.000 huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Open Dutch Fiber en T-Mobile kiezen voor de aanleg van hun netwerk voor dichtbevolkte gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier leveren Open Dutch Fiber en T-Mobile een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. Met het project is een investering gemoeid van tenminste 700 miljoen euro. T-Mobile en Open Dutch Fiber zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden.


Uniek in Nederland: supersnel internet tegen een lage prijs

T-Mobile biedt Zoetermeer toegang tot ongekend snel glasvezelinternet met snelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). In combinatie met een T-Mobile Unlimited mobiel abonnement betalen klanten op dit moment slechts 25 euro per maand voor supersnel internet thuis. T-Mobile biedt deze snelheden tegen deze aantrekkelijke prijs kan en daagt hiermee de gevestigde orde, die standaard hogere tarieven rekent, uit. Tisha van Lammeren, commercieel directeur consumentenmarkt T-Mobile: "Het is onvoorstelbaar dat Nederland de beste mobiele netwerken van de wereld heeft, maar in vergelijking met andere Europese landen achterblijft in de aanleg van glasvezel. Er wordt nu eindelijk op grote schaal uitgerold en wij jagen de competitie graag aan. Glasvezel biedt ongekende mogelijkheden voor consumenten en bedrijven. Wij gaan voor razendsnel vast glasvezelinternet voor een scherpe prijs. Alleen zo wordt Nederland weer de digitale koploper."


Zo snel mogelijk toegang tot Glasvezel voor iedereen 

Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt. Board Member Jordi Nieuwenhuis van Open Dutch Fiber: “We willen dat alle Nederlanders zo snel mogelijk kunnen beschikken over supersnel internet. We leggen daarom geen glasvezelnetwerk waar andere partijen dat al hebben gedaan. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland. Die behoefte is alleen maar vergroot nu er veel meer thuis gewerkt wordt."


Grote ambitie voor de komende jaren

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in Den Haag, Eindhoven en Rotterdam, terwijl op andere plekken gebruik wordt gemaakt van netwerken van andere aanbieders. Tisha van Lammeren: “Iedereen in Nederland heeft recht op razendsnel internet. We waren al begonnen maar zullen nu versnellen  door als eerste huurder op het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber supersnel internet te bieden aan nog eens minstens 1.000.000 adressen. Wat mij betreft laten we het daar niet bij. Als er geschikte projecten voorbij komen, verwacht ik dat dit aantal veel hoger uitkomt. Zo kan de digitale achterstand die we in Nederland hebben ten opzichte van andere Europese landen ingelopen worden. Wij steunen het open-access model van Open Dutch Fiber, omdat dit de klant keuzevrijheid biedt en de meest redelijke prijs oplevert."