Waalwijk, 8 juli 2022 - In Waalwijk krijgen 14.500 huishoudens toegang tot supersnel internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf september 2022 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. Wethouder Ronald Bakker, regiomanager Jeroen Bak van T-Mobile Nederland en Floris van den Broek, CEO van Open Dutch Fiber, gaven vandaag het startsein voor de aanleg.

Werkzaamheden starten eind juli 2022

De werkzaamheden beginnen in eind juli 2022 en bewoners worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd over deze werkzaamheden. Naar verwachting worden de eerste huishoudens in september 2022 aangesloten. “Mooi dat een grote groep inwoners binnenkort ook kan genieten van de beschikbaarheid van glasvezel. Met glasvezel heb je een eigen internetverbinding en hoef je de kabel niet te delen met je buren. Zorg dat je klaar bent voor de toekomst en kies nu, net als vele anderen, voor glasvezel internet” aldus Wethouder Ronald Bakker.

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen

Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt om zo heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel te verzekeren. Floris van den Broek CEO van Open Dutch Fiber: “Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. We lopen daarmee achter in vergelijking tot andere landen in Europa. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber versnelt de aanleg van glasvezel in Nederland.. Toegang tot de mogelijkheden van stabiel en snel internet via glasvezel moet voor iedereen beschikbaar zijn.”

icons/arrow Terug