Maastricht, 23 augustus 2022 –24.000 huishoudens in Maastricht-West krijgen toegang tot supersnel internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf oktober 2022 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

Werkzaamheden starten in september 2022

De 24.000 huishoudens zijn verdeeld over de wijken Jekerdal, Villapark, Biesland, Mariaberg, Campagne, Wolder, Daalhof, Belfort, Brusselsepoort, Pottenberg, Malpertuis, Caberg, Malberg en Oud Caberg. De werkzaamheden starten september 2022 onder leiding van Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens in oktober 2022 vervolgens gebruik maken van glasvezel via het T-Mobile netwerk.


“Maastricht is een stad van verbondenheid. Daar horen dus ook de best mogelijke digitale verbindingen bij. Als dynamische kennisregio is het voor onze inwoners en ondernemers belangrijk dat er toegang is tot snel internet. Glasvezel helpt ons om de digitale voorzieningen in onze stad te optimaliseren, dus we zijn blij dat T-Mobile en Open Dutch Fiber op korte termijn starten met de aanleg in Maastricht –West,” zegt wethouder John Aarts van de gemeente Maastricht.” 

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen

Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt om zo heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel te verzekeren. Floris van den Broek CEO van Open Dutch Fiber: “Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. We lopen daarmee achter in vergelijking tot andere landen in Europa. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber versnelt de aanleg van glasvezel in Nederland.. Toegang tot de mogelijkheden van stabiel en snel internet via glasvezel moet voor iedereen beschikbaar zijn.”

icons/arrow Terug