Leiden-Zuid, 21 december 2022 - Open Dutch Fiber gaat samen met T-Mobile Nederland nu ook in Leiden-Zuid supersnel internet via glasvezel aanbieden. In totaal kunnen ruim 30.000 huishoudens in Leiden-Zuid daar straks gebruik van maken. Naar verwachting hebben de eerste huishoudens al vanaf begin 2023 toegang tot internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps).

De werkzaamheden starten in de wijken Boerhaavedistrict, Morsdistrict, Stevenshofdistrict, Bosdistrict en Gasthuisdistrict. De bewoners worden gedurende de aanleg van het glasvezelnetwerk geïnformeerd. 

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen

“Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om iedereen in Nederland de toegang te bieden tot de beste telecom infrastructuur”, zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. “Door nauw samen te werken met gemeenten, woningcorporaties en verenigingen van eigenaren, realiseren wij onze projecten sneller.”

icons/arrow Terug