Amsterdam 25 mei - Nog eens 23.500 adressen in Amsterdam worden aangesloten op het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber. Bewoners in Oud-West krijgen binnenkort toegang tot supersnel internet via een glasvezelverbinding met up- en downloadsnelheden tot wel 1 Gigabit per seconde. Naar verwachting kunnen de eerste adressen al vanaf eind juli gebruik maken van internet via glasvezel. De werkzaamheden starten begin juni 2023.

Betaalbaar en snel internet voor iedereen

Open Dutch Fiber werkt aan de uitrol van glasvezel naar ruim 2 miljoen adressen in 2025. Met Amsterdam Oud-West sluit Open Dutch Fiber opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en levert zo een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen

“Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om iedereen in Nederland de toegang te bieden tot de beste telecom infrastructuur”, zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber.

icons/arrow Terug