Duivendrecht, 27 september 2022 - In Duivendrecht krijgen bijna 3000 huishoudens toegang tot supersnel internet via glasvezel van Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf december 2022 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber sluit hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

Werkzaamheden starten in oktober 2022

De werkzaamheden zullen onder leiding van Open Dutch Fiber in oktober starten in de wijken Duivendrecht en Biesbosch. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens al in december 2022 gebruik maken van glasvezel.

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen

’Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand’. Open Dutch Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om iedereen in Nederland de toegang te bieden tot de beste telecom infrastructuur’, zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. ’Door nauw samen te werken met gemeenten, woningcorporaties en verenigingen van eigenaren, realiseren wij onze projecten sneller.’

icons/arrow Terug