Enkhuizen en Stede Broec, 17 februari 2023 - In Enkhuizen en Stede Broec krijgen ruim 18.000 huishoudens toegang tot supersnel internet via glasvezel van Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf juni 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel. Open Dutch Fiber sluit hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en levert hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. 

De werkzaamheden zullen onder leiding van Open Dutch Fiber in maart 2023 starten in de wijken Enkhuizen, Westeinde, Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek. De bewoners worden hierover geïnformeerd door Open Dutch Fiber

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen

“Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. In vergelijking met andere landen in Europa lopen wij daarmee achter. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand.” zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber.

icons/arrow Terug