Rotterdam, 18 april 2023 - Rotterdam Feijenoord is de vierde wijk in Rotterdam die toegang krijgt tot gratis glasvezel. Open Dutch Fiber sluit daarmee nog eens 34.000 adressen aan op glasvezel. De adressen zijn verdeeld over de wijken Katendrecht, Feijenoord, Afrikaanderwijk, Hillesuis, Bloemhof en Vreewijk. De werkzaamheden beginnen mei 2023. Vanaf september 2023 kunnen naar verwachting de eerste huishoudens en ondernemers gebruikmaken van internet via glasvezel.

Betaalbaar en snel internet voor iedereen

Open Dutch Fiber werkt aan de uitrol van glasvezel naar ruim 2 miljoen adressen in 2025. Er wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Met Rotterdam Feijenoord sluit Open Dutch Fiber opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren zo een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen

“Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om iedereen in Nederland de toegang te bieden tot de beste telecom infrastructuur”, zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber.

icons/arrow Terug