Open Dutch Fiber Logo

Glasvezelnetwerk van ODF bereikt mijlpaal van 1 miljoen huishoudens

Open Dutch Fiber (ODF), bouwt in recordtempo een open glasvezelnetwerk en daarmee hebben ze nu de mijlpaal van 1 miljoen glasvezelverbindingen bereikt. Het in april 2021 opgerichte bedrijf sprak toen de ambitie uit om in 5 jaar 1 miljoen Nederlandse huishoudens aan te sluiten, maar heeft dit nu al in 2,5 jaar bereikt. Het bedrijf, dat een bijdrage wil leveren aan een versnelling in de digitalisering, heeft de ambitie eerder dit jaar al naar verhoogd naar 2 miljoen glasvezelverbindingen in 2025.

Versnelling met innovatie

Om de aanleg van glasvezel nog verder te versnellen heeft Open Dutch Fiber het afgelopen jaar onder andere installatiebedrijf TOF overgenomen. Ook is ingezet op innovatie, onder andere door de inzet van alternatieve aansluitmethoden bij hoogbouw. Het optimaliseren van processen en het inzetten van nieuwe technologie zijn andere pijlers waar het bedrijf op inzet.

Keuzevrijheid blijft belangrijke pijler

Open Dutch Fiber streeft keuzevrijheid voor huishoudens en bedrijven na. Recent zijn daarom drie nieuwe operators verwelkomd op het netwerk naast Odido (voorheen T-Mobile): Fiber Operator, De Fiber Group en Weserve. Hierdoor zijn er nu ruim twaalf providers die hun diensten aanbieden.

"Toen we in 2021 startten met Open Dutch Fiber was dit een scenario waar we niet eens van durfden dromen. We wilden versnelling realiseren in de aanleg van glasvezel, omdat wij vinden dat veel Nederlanders al te lang wachten op snel en betrouwbaar internet. Deze mijlpaal van 1 miljoen bereikten we veel eerder dan gedacht dankzij innovatie, lef, ondernemerschap en flexibiliteit”, aldus CEO Floris van den Broek.

Supersnel internet via glasvezel voor iedereen

Steeds meer huishoudens krijgen toegang tot supersnel internet. Doe de postcodecheck en check de status op jouw adres.

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.