Amsterdam , 26 april 2022 - T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber supersnel internet via glasvezel aanbieden bij nog eens meer dan 42.000 huishoudens in Amsterdam. Het betreft de verschillende Bijlmer buurten (D, E, F, G, H, K), Nellestein, Gein, Holendrecht en Reigersbos. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens in Amsterdam Zuidoost vanaf juli 2022 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee weer een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

Werkzaamheden starten in mei 2022

In verschillende wijken waar nog geen glasvezelnetwerk ligt wordt glasvezel aangelegd. Het totaal aantal aansluitingen dat Open Dutch Fiber en T-Mobile sinds april 2021 samen hebben aangekondigd komt met de 42.000 extra huishoudens in de hoofdstad ver voorbij de 400.000. Mei 2022 starten de werkzaamheden en februari 2023 zijn de werkzaamheden in Amsterdam Zuidoost afgerond. Bewoners die te maken krijgen met de werkzaamheden voor de aanleg van glasvezel worden op de hoogte gebracht door T-Mobile en Open Dutch Fiber. Recent kondigden beide partijen aan dat de werkzaamheden voor de aanleg van glasvezel in Amsterdam Bos en Lommer, Westerpark is gestart. In juli 2022 zullen de eerste woningen worden aangesloten.

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen

Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruikmaken van het glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt om zo heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel te verzekeren. Floris van den Broek van Open Dutch Fiber: “Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. We lopen daarmee achter in vergelijking tot andere landen in Europa. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber versnelt de aanleg van glasvezel in Nederland. Toegang tot de mogelijkheden van stabiel en snel internet via glasvezel moet voor iedereen beschikbaar zijn.”

icons/arrow Terug