Zoetermeer, 16 december 2021 – T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber supersnel internet via glasvezel aanbieden bij nog eens meer dan 21.000 huishoudens in Zoetermeer. Nu in de wijken Seghwaert en Buytenwegh De Leyens de eerste T-Mobile Thuis gebruikers aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk dat Open Dutch Fiber aanlegt, zijn ook nu de wijken Centrum en Rokkeveen aan de beurt. In totaal kunnen straks bijna 50.000 huishoudens in Zoetermeer gebruikmaken van supersnel internet via glasvezel.

Ver voorbij de 250.000

Het totaal aantal aansluitingen dat Open Dutch Fiber en T-Mobile sinds april 2021 samen hebben aangekondigd komt met de 21.000 extra huishoudens in Zoetermeer ver voorbij de 250.000. Beide partijen zijn hard op weg om 1 miljoen Nederlandse huishoudens te voorzien van supersnel internet via glasvezel. T-Mobile en Open Dutch Fiber sluiten opnieuw een groot gebied aan op glasvezel. In januari 2022 starten de werkzaamheden en in oktober 2022 zijn de werkzaamheden afgerond. In april 2022 worden de eerste woningen aangesloten. Dit jaar worden er nog meer projecten aangekondigd buiten Zoetermeer.

Uniek in Nederland: supersnel internet tegen een aantrekkelijke prijs

T-Mobile biedt in Zoetermeer toegang tot glasvezelinternet met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Deze snelheden biedt de telecomprovider tegen een aantrekkelijke prijs en daagt hiermee de gevestigde orde, die hoge tarieven rekent, uit. Nog geen half jaar geleden kondigden T-Mobile en Open Dutch Fiber aan de wijken Seghwaert en Buytenwegh De Leyens te gaan voorzien van supersnel glasvezelinternet. Inmiddels zijn de eerste huishoudens al aangesloten. Naar verwachting kunnen in eind 2022 alle aangekondigde huishoudens gebruik maken van glasvezel.

Beschrijvende tekst van het plaatje
icons/arrow Terug