Open Dutch Fiber Logo

Nog eens 29.000 huishoudens in Den Haag voorzien van glasvezel

Open Dutch Fiber gaat supersnel internet via glasvezel aanbieden bij nog eens meer dan 29.000 huishoudens in Den Haag. Het betreft de wijken Duinoord, Zeeheldenkwartier, Schildersbuurt, een gedeelte van Regentessekwartier en een gedeelte van het Centrum. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf september 2022 gebruik maken van supersnel internet via glasvezel.

In juni 2022 starten de werkzaamheden en mei 2023 werden de werkzaamheden in deze wijken in Den Haag afgerond. Open Dutch Fiber sluit hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. Het totaal aantal aansluitingen dat Open Dutch Fiber sinds april 2021 heeft aangekondigd komt met de 29.000 extra huishoudens in Den Haag voorbij de 480.000. 

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen

‘’Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. In vergelijking met andere landen in Europa lopen wij daarmee achter. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand’’, zegt Floris van de Broek van Open Dutch Fiber.

Na Odido kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruikmaken van het glasvezelnetwerk. ‘’Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt. Zo verzekeren we heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel.’’

Supersnel internet via glasvezel voor iedereen

Steeds meer huishoudens krijgen toegang tot supersnel internet. Doe de postcodecheck en check de status op jouw adres.

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.