Goed nieuws! In Oegstgeest worden 9.000 adressen aangesloten op het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber. Zo krijgen steeds meer huishoudens toegang tot supersnel internet via een glasvezelverbinding met up- en downloadsnelheden tot wel 1 Gigabit per seconde. Naar verwachting kunnen de eerste adressen al vanaf september gebruik maken van internet via glasvezel. De werkzaamheden starten begin juni 2023.

Betaalbaar en snel internet voor iedereen

Open Dutch Fiber werkt aan de uitrol van glasvezel naar ruim 2 miljoen adressen in 2025. Er wordt gekozen voor met name stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Met Oegstgeest sluit Open Dutch Fiber opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en levert zo een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen

“Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om iedereen in Nederland de toegang te bieden tot de beste telecom infrastructuur”, zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber.

Informatieavond op donderdag 8 juni vanaf 17.00 uur

Tijdens een speciale informatieavond worden bewoners verder geïnformeerd over de aanleg en voordelen van glasvezelinternet. Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven om informatie te krijgen en vragen te kunnen stellen, worden er meerdere sessies georganiseerd om 17.00 uur, 19.00 uur en 20.00 uur. De informatieavond wordt samen met partner T-Mobile georganiseerd op donderdag 8 juni in het Dorpscentrum Oegstgeest, Lijtweg 9 in Oegstgeest.

icons/arrow Terug