Open Dutch Fiber Logo

Open Dutch Fiber biedt 25.000 huishoudens in Delft glasvezel

Open Dutch Fiber gaat in Delft-West supersnel internet via glasvezel aanbieden. In november start Open Dutch Fiber met de aanleg in de wijken Tanthof West, Tanthof Oost, Buitenhof, Voordijkshoorn en Hof van Delft. In totaal kunnen meer dan 25.000 huishoudens straks gebruik maken van supersnel internet via glasvezel. Het netwerk is naar verwachting begin 2023 klaar.

Werkzaamheden starten in november 2021

Open Dutch Fiber kondigde in korte tijd aansluitingen aan in onder meer Zoetermeer, Haarlem, Utrecht, Ridderkerk, Rotterdam Prins Alexander en Leidschendam-Voorburg. Daar wordt nu Delft aan toegevoegd. Met de 25.000 huishoudens in Delf-West sluit Open Dutch Fiber opnieuw een groot verstedelijkt gebied aan op glasvezel. In november starten de werkzaamheden en in begin 2022 worden de eerste woningen aangesloten. Dit jaar worden er nog meer projecten aangekondigd buiten Delft.

Op weg naar 1.000.000 huishoudens 

De aanleg van glasvezel in Delft past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber om de komende vijf jaar ten minste één miljoen huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Inmiddels wordt er al gewerkt aan de aanleg van een kwart van het beoogde aantal huishoudens. Ze kiezen daarbij voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier levert Open Dutch Fiber een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. Open Dutch Fiber zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden door nog meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel.  

Supersnel internet via glasvezel voor iedereen

Steeds meer huishoudens krijgen toegang tot supersnel internet. Doe de postcodecheck en check de status op jouw adres.

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.