Hoorn, 16 mei - In Hoorn worden vanaf eind mei 32.000 adressen aangesloten op het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste adressen al vanaf augustus 2023 gebruik maken van internet via glasvezel. Open Dutch Fiber sluit hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en levert hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

Betaalbaar en snel internet voor iedereen

Open Dutch Fiber werkt aan de uitrol van glasvezel naar ruim 2 miljoen adressen in 2025. Zo krijgen steeds meer huishoudens toegang tot supersnel internet via een glasvezelverbinding met up- en downloadsnelheden tot wel 1 Gigabit per seconde.

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen

“Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om iedereen in Nederland de toegang te bieden tot de beste telecom infrastructuur”, zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber.

Informatieavond op dinsdag 30 mei vanaf 17.00 uur

Tijdens een speciale informatieavond worden bewoners verder geïnformeerd over de aanleg en voordelen van glasvezelinternet. Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven om informatie te krijgen en vragen te kunnen stellen, worden er meerdere sessies georganiseerd om 17.00 uur, 19.00 uur en 20.00 uur. De informatieavond wordt samen met partner T-Mobile georganiseerd op dinsdag 30 mei in Wijkcentrum De Huesmolen, Huesmolen 60 in Hoorn.

icons/arrow Terug