Open Dutch Fiber Logo

Open Dutch Fiber start aanleg supersnel glasvezelnetwerk in Zoetermeer

In de wijken Seghwaert en Buytenwegh de Leyens worden nog voor eind 2021 de eerste gebruikers aangesloten op het glasvezelnetwerk dat Open Dutch Fiber aanlegt. Daarna volgen andere wijken. Er wordt gebruikgemaakt van een innovatieve aanlegmethode waarmee tot vijfmaal sneller wordt gewerkt. Het netwerk in het noordelijke deel van Zoetermeer is eind 2022 klaar. Daarna wil Open Dutch Fiber ook de overige wijken van Zoetermeer aansluiten.

De aanleg van glasvezel in Zoetermeer past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber om de komende vijf jaar samen minstens 1.000.000 huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Open Dutch Fiber kiest voor de aanleg van hun netwerk voor dichtbevolkte gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier levert Open Dutch Fiber een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. Met het project is een investering gemoeid van tenminste 700 miljoen euro. Open Dutch Fiber ziet mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden.

Zo snel mogelijk toegang tot Glasvezel voor iedereen 

Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt. Board Member Jordi Nieuwenhuis van Open Dutch Fiber: “We willen dat alle Nederlanders zo snel mogelijk kunnen beschikken over supersnel internet. We leggen daarom geen glasvezelnetwerk waar andere partijen dat al hebben gedaan. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland. Die behoefte is alleen maar vergroot nu er veel meer thuis gewerkt wordt."

Supersnel internet via glasvezel voor iedereen

Steeds meer huishoudens krijgen toegang tot supersnel internet. Doe de postcodecheck en check de status op jouw adres.

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.