Open Dutch Fiber Logo

Veel Nederlanders wachten te lang op betrouwbaar internet

Open Dutch Fiber heeft de missie om zo veel mogelijk Nederlandse adressen te voorzien van een glasvezelnetwerk. De organisatie wil in 2025 2 miljoen huishoudens aangesloten hebben. Dat vraagt om een versnelling van de glasvezelaanleg. Naast het optimaliseren van de processen en het inzetten van innovaties, is samenwerking ook een van de sleutels tot succes. Dankzij een nieuw convenant met de Gemeente Amsterdam én KPN, is deze versnelling in het centrum van de hoofdstad binnen handbereik.

Een van die enthousiastelingen, Floris van den Broek, vertelt: “In 2001 kwam het kabinet met plannen om elk Nederlands adres te voorzien van een glasvezelaansluiting. De aanleg werd overgelaten aan de vrije markt, maar omdat de grote partijen geen trek hadden in die investering werd er pas in 2008 gestart met het aansluiten van de eerste huishoudens. Twintig jaar na het kabinetsbesluit was slechts de helft van de acht miljoen Nederlandse adressenIn het convenant staat een werkwijze omschreven waar het college van B&W inmiddels mee heeft ingestemd. In het convenant zijn afspraken gemaakt waardoor Amsterdammers weten wanneer hun huis aan de beurt is om aangesloten te worden, en welke maatregelen worden genomen om dat met zo min mogelijk overlast te doen.

"We zijn verheugd dat we deze afspraken met de gemeente Amsterdam en KPN hebben weten te maken”, aldus Floris van den Broek, CEO van ODF. "Het toont onze niet-aflatende inzet om in samenwerking met onder andere Odido betrouwbare, razendsnelle connectiviteit te bieden aan Nederlandse huishoudens. De versnelling zetten we in, terwijl we tegelijkertijd zo min mogelijk overlast voor de bewoners veroorzaken. Eind 2024 kan een groot deel van de Amsterdamse adressen gebruik maken van het open netwerk van Open Dutch Fiber." 

Het convenant is weer een stap in de richting van het realiseren van 2 miljoen aansluitingen. Open Dutch Fiber blijft zich samen met partners en stakeholders inzetten om verglazing van Nederland elke dag een beetje sneller, efficiënter en beter te maken. Het onafhankelijke karakter van het bedrijf, waarbij bewoners en bedrijven keuzevrijheid en de meest voordelige opties worden geboden, blijft daarbij een speerpunt in de bedrijfsvoering.

Supersnel internet via glasvezel voor iedereen

Steeds meer huishoudens krijgen toegang tot supersnel internet. Doe de postcodecheck en check de status op jouw adres.

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.