Edam, Volendam en Waterland, 31 januari - In Edam, Volendam en Waterland krijgen 17.000 adressen toegang tot internet via glasvezel van Open Dutch Fiber. De gemeente Edam-Volendam verleent voor de aanleg van glasvezel haar instemming. Open Dutch Fiber sluit hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. Naar verwachting kunnen de eerste adressen vanaf juni 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel.

De in totaal 17.000 adressen zijn verdeeld over Edam, Volendam, Monnickendam en Broek in Waterland. De werkzaamheden beginnen in februari 2023 en de bewoners worden hierover geïnformeerd door Open Dutch Fiber

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen

“Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. In vergelijking met andere landen in Europa lopen wij daarmee achter. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand.”

icons/arrow Terug