Capelle aan den IJssel, 25 oktober 2022 - In Capelle aan den IJssel krijgen ruim 31.000 huishoudens toegang tot supersnel internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens het eerste kwartaal van 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

Werkzaamheden starten in oktober 2022

De werkzaamheden starten onder leiding van Open Dutch Fiber in oktober 2022 in de wijken Rivium (deels), Kralingse Veer, Middelwatering, Schenkel, Oostgaarde en Schollevaar Zuid. Daarna volgen de overige wijken.

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen

’Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand’. Open Dutch Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om iedereen in Nederland de toegang te bieden tot de beste telecom infrastructuur’, zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. ’Door nauw samen te werken met gemeenten, woningcorporaties en verenigingen van eigenaren, realiseren wij onze projecten sneller.’

icons/arrow Terug