Open Dutch Fiber Logo

Ruim 32.000 huishoudens in Rotterdamse wijk Charlois voorzien van glasvezel

Open Dutch Fiber gaat nu ook in de Rotterdamse wijk Charlois supersnel internet via glasvezel aanbieden. Open Dutch Fiber is nu gestart met de aanleg in Charlois. In totaal kunnen ruim 32.000 extra huishoudens in Rotterdam straks gebruik maken van supersnel internet via glasvezel. Hiermee komt het totaal aantal aansluitingen die Open Dutch Fiber sinds april 2021 heeft verwezenlijkt op meer dan 500.000 te staan. ODF is hard op weg om 1 miljoen huishoudens, al ruimschoots voor de gestelde termijn van vijf jaar, te voorzien van supersnel internet via glasvezel.

Open Dutch Fiber sluit opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee weer een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. In juli 2022 starten de werkzaamheden en vanaf halverwege november 2022 werden de eerste woningen aangesloten. Eerder kondigde Open Dutch Fiber glasvezel in Rotterdam Prins Alexander aan.

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen

Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt om zo heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel te verzekeren.

Floris van den Broek CEO van Open Dutch Fiber: “Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. We lopen daarmee achter in vergelijking tot andere landen in Europa. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber versnelt de aanleg van glasvezel in Nederland. Toegang tot de mogelijkheden van stabiel en snel internet via glasvezel moet voor iedereen beschikbaar zijn.”

Supersnel internet via glasvezel voor iedereen

Steeds meer huishoudens krijgen toegang tot supersnel internet. Doe de postcodecheck en check de status op jouw adres.

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.