Rotterdam, 5 juli 2022 - T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber nu ook in de Rotterdamse wijk Charlois supersnel internet via glasvezel aanbieden. T-Mobile en Open Dutch Fiber zijn nu gestart met de aanleg in Charlois. In totaal kunnen ruim 32.000 extra huishoudens in Rotterdam straks gebruik maken van supersnel internet via glasvezel. Hiermee komt het totaal aantal aansluitingen die Open Dutch Fiber en T-Mobile sinds april 2021 samen hebben verwezenlijkt op meer dan 500.000 te staan. Beide partijen zijn hard op weg om 1 miljoen huishoudens, al ruimschoots voor de gestelde termijn van vijf jaar, te voorzien van supersnel internet via glasvezel.

In juli 2022 starten de werkzaamheden

Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee weer een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. In juli 2022 starten de werkzaamheden en vanaf halverwege november 2022 worden de eerste woningen aangesloten.  Eerder kondigden T-Mobile en Open Dutch Fiber glasvezel in Rotterdam Prins Alexander aan.

Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen

Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt om zo heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel te verzekeren. Floris van den Broek CEO van Open Dutch Fiber: “Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. We lopen daarmee achter in vergelijking tot andere landen in Europa. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber versnelt de aanleg van glasvezel in Nederland.. Toegang tot de mogelijkheden van stabiel en snel internet via glasvezel moet voor iedereen beschikbaar zijn.”

icons/arrow Terug