Zoetermeer, 1 juli 2021 - T-Mobile Nederland biedt vanaf vandaag supersnel internet via glasvezel aan in Zoetermeer. In de wijken Seghwaert en Buytenwegh de Leyens worden nog voor eind 2021 de eerste T-Mobile Thuis gebruikers aangesloten op het glasvezelnetwerk dat Open Dutch Fiber aanlegt.  Daarna volgen andere wijken. Er wordt gebruikgemaakt van een innovatieve aanlegmethode waarmee tot vijfmaal sneller wordt gewerkt. Het netwerk in het noordelijke deel van Zoetermeer is eind 2022 klaar. Daarna wil Open Dutch Fiber ook de overige wijken van Zoetermeer aansluiten.


1.000.000 huishoudens

De aanleg van glasvezel in Zoetermeer past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile om de komende vijf jaar samen minstens 1.000.000 huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Open Dutch Fiber en T-Mobile kiezen voor de aanleg van hun netwerk voor dichtbevolkte gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier leveren Open Dutch Fiber en T-Mobile een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. Met het project is een investering gemoeid van tenminste 700 miljoen euro. T-Mobile en Open Dutch Fiber zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden.


Uniek in Nederland: supersnel internet tegen een lage prijs

T-Mobile biedt Zoetermeer toegang tot ongekend snel glasvezelinternet met snelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). In combinatie met een T-Mobile Unlimited mobiel abonnement betalen klanten op dit moment slechts 25 euro per maand voor supersnel internet thuis. T-Mobile biedt deze snelheden tegen deze aantrekkelijke prijs kan en daagt hiermee de gevestigde orde, die standaard hogere tarieven rekent, uit. Tisha van Lammeren, commercieel directeur consumentenmarkt T-Mobile: "Het is onvoorstelbaar dat Nederland de beste mobiele netwerken van de wereld heeft, maar in vergelijking met andere Europese landen achterblijft in de aanleg van glasvezel. Er wordt nu eindelijk op grote schaal uitgerold en wij jagen de competitie graag aan. Glasvezel biedt ongekende mogelijkheden voor consumenten en bedrijven. Wij gaan voor razendsnel vast glasvezelinternet voor een scherpe prijs. Alleen zo wordt Nederland weer de digitale koploper."


Zo snel mogelijk toegang tot Glasvezel voor iedereen 

Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt. Board Member Jordi Nieuwenhuis van Open Dutch Fiber: “We willen dat alle Nederlanders zo snel mogelijk kunnen beschikken over supersnel internet. We leggen daarom geen glasvezelnetwerk waar andere partijen dat al hebben gedaan. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland. Die behoefte is alleen maar vergroot nu er veel meer thuis gewerkt wordt."


Grote ambitie voor de komende jaren

T-Mobile levert al glasvezeldiensten in Den Haag, Eindhoven en Rotterdam, terwijl op andere plekken gebruik wordt gemaakt van netwerken van andere aanbieders. Tisha van Lammeren: “Iedereen in Nederland heeft recht op razendsnel internet. We waren al begonnen maar zullen nu versnellen  door als eerste huurder op het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber supersnel internet te bieden aan nog eens minstens 1.000.000 adressen. Wat mij betreft laten we het daar niet bij. Als er geschikte projecten voorbij komen, verwacht ik dat dit aantal veel hoger uitkomt. Zo kan de digitale achterstand die we in Nederland hebben ten opzichte van andere Europese landen ingelopen worden. Wij steunen het open-access model van Open Dutch Fiber, omdat dit de klant keuzevrijheid biedt en de meest redelijke prijs oplevert."


Supersnel internet tegen een aantrekkelijke prijs

T-Mobile biedt huishoudens in Haarlem toegang tot snel glasvezelinternet met snelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps) voor een aantrekkelijke prijs. In combinatie met een T-Mobile Unlimited mobiel abonnement kunnen klanten op dit moment gebruik maken van supersnel internet thuis voor slechts 25 euro per maand. T-Mobile daagt hiermee de gevestigde orde uit, die standaard hogere tarieven rekent. Johan van den Branden van T-Mobile: "Nog lang niet iedereen in Nederland heeft toegang tot snel internet. Het is onze missie om dat snel te veranderen. Er wordt nu gelukkig eindelijk op grote schaal glasvezel aangelegd. Wij willen voor iedereen razendsnel glasvezelinternet voor een scherpe prijs. Voor de inwoners van Haarlem is dit eind volgend jaar beschikbaar."

1.000.000 huishoudens

De aanleg van glasvezel in Haarlem past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile om in de komende vijf jaar samen minstens 1.000.000 huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Eerder deze maand kondigden zij al de aanleg van een glasvezelnetwerk in Zoetermeer aan. Open Dutch Fiber en T-Mobile kiezen voor de aanleg van hun netwerk juist voor de dichtbevolkte gebieden waar nu nog nauwelijks glasvezel ligt. Op deze manier zorgen zij voor een versnelling van de verdere digitalisering van Nederland. Met de aanleg is een investering gemoeid van tenminste 700 miljoen euro. De partners zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren te overtreffen.

Beschrijvende tekst van het plaatje

Zo snel mogelijk toegang tot glasvezel voor iedereen

Met de aanleg van glasvezel wil Open Dutch Fiber voor iedereen een snel, stabiel en toekomstbestendig netwerk mogelijk maken. Open Dutch Fiber maakt gebruik van innovatieve aanlegmethoden waarmee tot vijfmaal sneller aangelegd wordt en overlast voor bewoners en bedrijven minimaal is. Na T-Mobile kunnen ook andere telecomproviders tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden gebruik maken van het glasvezelnetwerk. CEO Michael Griffioen van Open Dutch Fiber: “Nederland heeft een achterstand in Europa op het gebied van de aanleg van glasvezelnetwerken, met name in de stedelijke gebieden. Wij willen dat iedereen zo snel mogelijk kan beschikken over snel en stabiel internet. Aanleg van glasvezel in Nederland kan en moet nog veel sneller om een economische koppositie voor Nederland zeker te stellen. Ik vind het fantastisch dat we, samen met T-Mobile, aan Haarlem en haar inwoners en bedrijven nu al op korte termijn alle voordelen van supersnelle en betrouwbare telecommunicatiediensten over glasvezel kunnen bieden.”

icons/arrow Terug