Open Dutch Fiber Logo

Open Dutch Fiber start aanleg supersnel glasvezelnetwerk in Haarlem

Open Dutch Fiber gaat internet via glasvezel aanbieden aan circa 28.000 huishoudens in Haarlem. Het startsein voor de aanleg in het zuidoostelijke deel van Haarlem is vandaag gezamenlijk gegeven door Michel Rog, wethouder van Financiën, Sport en Openbare ruimte, Johan van den Branden, directeur Network Design Odido, en Michael Griffioen, CEO van Open Dutch Fiber.

Begin september start Open Dutch Fiber met de aanleg. Daarna wil Open Dutch Fiber ook andere wijken in Haarlem aansluiten. Dit netwerk is eind 2022 klaar. Wethouder Michel Rog is enthousiast:

“Nu iedereen steeds meer vanuit huis werkt, is voor inwoners en ondernemers snel en stabiel internet steeds belangrijker. Heel goed dat Haarlemmers binnenkort kunnen kiezen voor supersnel internet via dit glasvezelnetwerk.” 

1.000.000 huishoudens

De aanleg van glasvezel in Haarlem past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber om in de komende vijf jaar samen minstens 1.000.000 huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Eerder deze maand kondigden zij al de aanleg van een glasvezelnetwerk in Zoetermeer aan. Open Dutch Fiber kiest voor de aanleg van hun netwerk juist voor de dichtbevolkte gebieden waar nu nog nauwelijks glasvezel ligt. Op deze manier zorgen zij voor een versnelling van de verdere digitalisering van Nederland. Met de aanleg is een investering gemoeid van tenminste 700 miljoen euro. ODF ziet mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren te overtreffen.

Zo snel mogelijk toegang tot glasvezel voor iedereen

Met de aanleg van glasvezel wil Open Dutch Fiber voor iedereen een snel, stabiel en toekomstbestendig netwerk mogelijk maken. Open Dutch Fiber maakt gebruik van innovatieve aanlegmethoden waarmee tot vijfmaal sneller aangelegd wordt en overlast voor bewoners en bedrijven minimaal is. CEO Michael Griffioen van Open Dutch Fiber: “Nederland heeft een achterstand in Europa op het gebied van de aanleg van glasvezelnetwerken, met name in de stedelijke gebieden. Wij willen dat iedereen zo snel mogelijk kan beschikken over snel en stabiel internet. Aanleg van glasvezel in Nederland kan en moet nog veel sneller om een economische koppositie voor Nederland zeker te stellen. Ik vind het fantastisch dat we, samen met Odido, aan Haarlem en haar inwoners en bedrijven nu al op korte termijn alle voordelen van supersnelle en betrouwbare telecommunicatiediensten over glasvezel kunnen bieden.”

Supersnel internet via glasvezel voor iedereen

Steeds meer huishoudens krijgen toegang tot supersnel internet. Doe de postcodecheck en check de status op jouw adres.

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.