Open Dutch Fiber Logo

Over Open Dutch Fiber

Op deze pagina vind je meer informatie over ons als bedrijf, wat ons drijft en natuurlijk over ons netwerk.

Over ons

Wij zijn Open Dutch Fiber. Wij bouwen en beheren glasvezelnetwerken in heel Nederland. We werken daarbij samen met gemeenten, nutsbedrijven, woningbouwcorporaties, verenigingen van eigenaren (VvE) en aannemers. Voor de aanleg van ons netwerk werken we samen met ervaren aannemers. Op ons glasvezelnetwerk bieden providers hun diensten. Waarmee we alle huishoudens en bedrijven via onze netwerken toegang geven tot snelle en stabiele internetdiensten.

Ambitie

Wij vinden dat iedereen in Nederland toegang moet hebben tot snel internet. Vanwege de hoge snelheid en bandbreedte is glasvezel hét netwerk van vandaag en van de toekomst. Want we maken met elkaar steeds meer gebruik van internet, denk aan tv-kijken in ultra HD, hybride vergaderingen, streamen en gamen.

Met internet via glasvezel kan het allemaal, zonder dat het netwerk hapert. Glasvezel deel je alleen met je huisgenoten en niet met de hele buurt. Daardoor blijft de snelheid behouden. Glasvezel is naast supersnel dus ook erg betrouwbaar en stabiel. Onze ambitie is om de komende jaren twee miljoen huishoudens aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben we de mijlpaal van 1 miljoen glasvezelverbindingen bereikt.

Open netwerk

Ons netwerk is een open netwerk. Dat betekent dat alle providers die dat willen hierover diensten kunnen leveren aan hun klanten. Odido is in veel plaatsten de eerste provider die internet, televisie en telefonie levert over het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber, maar ook providers als Fiber.nl, TriNed, SNLR, MultiFiber, Stipte en Freedom Internet leveren over steeds grotere delen van ons netwerk hun diensten. Zo maken wij het mogelijk dat steeds meer huishoudens toegang hebben tot de modernste infrastructuur en supersnel internet: glasvezel. Hier vind je alle aanbieders die op ons netwerk actief zijn.

Werken bij Open Dutch Fiber

Ons bedrijf is jong, de ambities groot! Naar talent zijn we altijd op zoek. Staat er geen vacature bij die past bij jouw kennis, wensen en ambitie(s)? We zien graag je open sollicitatie tegemoet!

Bekijk alle vacatures

Huidige projecten

Gebruik de interactieve kaart om informatie te krijgen over een project bij jou in de buurt.

Bekijk waar we bezig zijn