Open Dutch Fiber Logo

Glasvezel in Assen

Check de beschikbaarheid van glasvezel op jouw adres

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.

Assen

Open Dutch Fiber biedt samen met Odido waanzinnig snel internet via glasvezel aan bij meer dan 17.000 huishoudens in Assen. De wijken Peelo, Marsdijk, Noorderpark, Pittelo en Lariks worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Via de postcodecheck kun je bekijken wanneer we op jouw adres glasvezel komen aanleggen.

Met glasvezel ben je klaar voor alle mogelijkheden die internet je biedt. Nu en in de toekomst. Altijd stabiel en betrouwbaar. Met up- en downloadsnelheden tot wel 8 Gigabit per seconde (Gbps). Om gebruik te kunnen maken van supersnel glasvezel heb je nog wel een abonnement nodig. Een abonnement voor internet, TV en bellen bestel je eenvoudig via deze website. Met de aantrekkelijke prijzen is er altijd een pakket dat bij jou past.

Bekijk de aanbiedingen
Assen

17.000 huishoudens in Assen worden voorzien van glasvezel

Open Dutch Fiber gaat nu ook in de Assen supersnel internet via glasvezel aanbieden. In totaal kunnen ruim 17.000 huishoudens in Assen daar straks gebruik van maken. De eerste huishoudens hebben al vanaf begin 2023 toegang tot internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber sluit opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

Algemeen

Open Dutch Fiber tekent Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur

30 november 2023 zette Open Dutch Fiber een handtekening onder de Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur. Met de Gedragscode gaan wij samen met aannemers en andere telecomnetwerkbeheerders en -operators intensiever samenwerken om de veiligheid bij de aanleg van data- en telecomnetwerken te bevorderen.

Algemeen

Keuzevrijheid in glasvezelprovider als ambitie

Open Dutch Fiber hecht veel belang aan de keuzevrijheid van de consument. Een open glasvezelnetwerk is om dat te bereiken cruciaal. Het open karakter van het ODF-netwerk is daarom ook een van de hoekstenen van het succes van de organisatie. ODF is in tegenstelling tot andere glasvezelnetwerken, zelf geen operator of provider, maar biedt juist alle operators en daarmee providers in Nederland toegang tot haar glasvezeldiensten. Dit betekent dat operators vrij zijn om hun diensten aan te bieden op het ODF-netwerk, waardoor er meer keuzevrijheid ontstaat voor consumenten en bedrijven, ongeacht hun locatie of wensen. Hierdoor wordt concurrentie gestimuleerd, wat leidt tot betere diensten en tarieven voor de consument.

Dit zijn de providers op ons netwerk

Om gebruik te kunnen maken van supersnel internet via glasvezel heb je een abonnement nodig bij een provider. Open Dutch Fiber is een open glasvezelnetwerk. Dat betekent dat elke provider die dat wil, diensten kan leveren via ons netwerk. Welke aanbieders waar hun diensten leveren verschilt van gebied tot gebied.

Beschikbare aanbieders op jouw adres

Supersnel internet via glasvezel voor iedereen

Steeds meer huishoudens krijgen toegang tot supersnel internet. Doe de postcodecheck en check de status op jouw adres.

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.