Open Dutch Fiber Logo

Glasvezel in Enkhuizen en Stede Broec

Check de beschikbaarheid van glasvezel op jouw adres

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.

Enkhuizen en Stede Broec

Open Dutch Fiber biedt samen met Odido waanzinnig snel internet via glasvezel aan bij meer dan 18.000 huishoudens in Enkhuizen en Stede Broec. De wijken Enkhuizen, Westeinde, Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek worden aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Via de postcodecheck kun je bekijken wanneer we op jouw adres glasvezel komen aanleggen.

Met glasvezel ben je klaar voor alle mogelijkheden die internet je biedt. Nu en in de toekomst. Altijd stabiel en betrouwbaar. Met up- en downloadsnelheden tot wel 8 Gigabit per seconde (Gbps). Om gebruik te maken van supersnel glasvezel heb je nog wel een abonnement nodig. Een abonnement voor internet, TV en bellen bestel je eenvoudig op deze website. Kijk in de pakketvergelijker voor de supervoordelige aanbiedingen die aansluiten bij jouw wensen.

Bekijk de aanbiedingen
Stede broecEnkhuizen

In Enkhuizen en Stede Broec krijgen ruim 18.000 adressen toegang tot internet via glasvezel

In Enkhuizen en Stede Broec krijgen ruim 18.000 huishoudens toegang tot supersnel internet via glasvezel van Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf juni 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel. Open Dutch Fiber sluit hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en levert hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

Algemeen

Keuzevrijheid in glasvezelprovider als ambitie

Open Dutch Fiber hecht veel belang aan de keuzevrijheid van de consument. Een open glasvezelnetwerk is om dat te bereiken cruciaal. Het open karakter van het ODF-netwerk is daarom ook een van de hoekstenen van het succes van de organisatie. ODF is in tegenstelling tot andere glasvezelnetwerken, zelf geen operator of provider, maar biedt juist alle operators en daarmee providers in Nederland toegang tot haar glasvezeldiensten. Dit betekent dat operators vrij zijn om hun diensten aan te bieden op het ODF-netwerk, waardoor er meer keuzevrijheid ontstaat voor consumenten en bedrijven, ongeacht hun locatie of wensen. Hierdoor wordt concurrentie gestimuleerd, wat leidt tot betere diensten en tarieven voor de consument.

Algemeen

Open Dutch Fiber tekent Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur

30 november 2023 zette Open Dutch Fiber een handtekening onder de Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur. Met de Gedragscode gaan wij samen met aannemers en andere telecomnetwerkbeheerders en -operators intensiever samenwerken om de veiligheid bij de aanleg van data- en telecomnetwerken te bevorderen.

Dit zijn de providers op ons netwerk

Om gebruik te kunnen maken van supersnel internet via glasvezel heb je een abonnement nodig bij een provider. Open Dutch Fiber is een open glasvezelnetwerk. Dat betekent dat elke provider die dat wil, diensten kan leveren via ons netwerk. Welke aanbieders waar hun diensten leveren verschilt van gebied tot gebied.

Beschikbare aanbieders op jouw adres

Supersnel internet via glasvezel voor iedereen

Steeds meer huishoudens krijgen toegang tot supersnel internet. Doe de postcodecheck en check de status op jouw adres.

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.