Ook kosteloos een glasvezelaansluiting bij jou thuis?

Vul je postcode en huisnummer in en krijg direct te zien wat de status is op jouw adres.

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.

Glasvezel komt eraan voor Ridderkerk

In november start de aanleg van ons glasvezelnetwerk in Ridderkerk. Ruim 20.000 huishoudens in de wijken Centrum, Bolnes, Slikkerveer, Het Zand, Drievliet, Oost en Rijsoord kunnen profiteren van supersnel glasvezel internet. Er wordt gewerkt per postcodegebied en alle bewoners worden per brief op de hoogte gehouden. In november 2022 is het hele gebied klaar voor next level internet.

NIEUWS

T-Mobile en Open Dutch Fiber starten aanleg glasvezel in Ridderkerk

Ridderkerk, 13 oktober 2021 - T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber in Ridderkerk supersnel internet via glasvezel aanbieden. Het startsein voor de aanleg is vandaag gezamenlijk gegeven door Marten Japenga, wethouder van Ridderkerk, Tisha van Lammeren directeur Consumentenmarkt T-Mobile en Floris van den Broek, co-CEO van Open Dutch Fiber. In november starten T-Mobile en Open Dutch Fiber met de aanleg in de wijken Centrum, Bolnes, Slikkerveer, Het Zand, Drievliet, Oost en Rijsoord. In totaal worden meer dan 20.000 huishoudens aangesloten. Het netwerk is naar verwachting begin 2023 klaar.

Veelgestelde vragen

Na het geven van toestemming ontvangt u van ons een e-mailbevestiging. De volgende stap is dat de glasvezelvoorbereider langskomt. Deze bepaalt samen met u waar de glasvezelaansluiting in uw woning wordt geïnstalleerd. Zo kan uw woning tijdens de werkzaamheden extra snel en zorgvuldig worden aangesloten. In de meeste gevallen installeren we het glasvezelaansluitpunt in de meterkast of op de plek waar ook andere kabels het huis binnenkomen.

Door het inschrijven voor onze nieuwsbrief ontvangt u als eerste relevant nieuws voor werkzaamheden in uw wijk

Het nieuwe glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber is open. Dit betekent dat u zelf kunt kiezen bij welke provider u een abonnement afsluit. Momenteel is T-Mobile de eerste aanbieder op ons netwerk.

Open Dutch Fiber legt het glasvezelnetwerk aan en beheert deze, maar biedt zelf geen abonnementen aan. Dit doen providers. Omdat het netwerk van Open Dutch Fiber open is, kunnen verschillende providers hun diensten aanbieden en bepaalt u zelf de provider naar keuze.

Glasvezel is krachtig internet waarbij data via vezels van glas met de snelheid van het licht wordt uitgewisseld. Dit gaat met een knipperende laser, een slimme techniek zodat je met glasvezel supersnel kunt internetten. Vanwege de hoge snelheid en bandbreedte is glasvezel het netwerk van vandaag én de toekomst. Want alleen glasvezel kan de stijgende datavraag in ons land aan. Dit betrouwbare netwerk hapert geen moment en zorgt ervoor dat al je apparaten snel en stabiel internet hebben.