Open Dutch Fiber Logo

Glasvezel voor iedereen

Bekijk de status van glasvezel op jouw adres en ontdek welke providers diensten aanbieden

Check de beschikbaarheid van glasvezel op jouw adres

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.

Dit zijn de providers op ons netwerk

Om gebruik te kunnen maken van supersnel internet via glasvezel heb je een abonnement nodig bij een provider. Open Dutch Fiber is een open glasvezelnetwerk. Dat betekent dat elke provider die dat wil, diensten kan leveren via ons netwerk. Welke aanbieders waar hun diensten leveren verschilt van gebied tot gebied.

Beschikbare aanbieders op jouw adres

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de aanleg van het glasvezelnetwerk in jouw wijk of woning? Waarschijnlijk vind je het antwoord op jouw vraag in onze lijst met veel gestelde vragen.

Glasvezel is een vezel van glas waarbij data met de snelheid van het licht wordt uitgewisseld. Dit gaat met een knipperende laser, zodat je met glasvezel supersnel kunt internetten. Vanwege de hoge snelheid en bandbreedte is glasvezel het netwerk van vandaag én de toekomst. Alleen glasvezel kan de stijgende datavraag in ons land aan. Dit betrouwbare netwerk hapert geen moment zodat je ongestoord je online meeting of les volgt. 

We beginnen met graafwerkzaamheden in de straat. De stoep wordt voor een deel open gegraven en we leggen de glasvezelkabels in de grond. Voor iedere woning is een glasvezelkabel beschikbaar. De stoep is meestal binnen één dag weer netjes dicht. Voordat we beginnen met deze werkzaamheden ontvangt je van ons een brief en een flyer met informatie. We gaan daarna (afhankelijk van de situatie op jouw adres) de glasvezelaansluiting in de woning installeren. Als de provider dan zijn diensten heeft geïnstalleerd kun je gebruikmaken van supersnel glasvezel. 

Het nieuwe glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber is open. Dit betekent dat je zelf kunt kiezen bij welke provider je een abonnement afsluit. Mits deze hun diensten over ons glasvezelnetwerk leveren.

Zodra het mogelijk is om diensten zoals internet, televisie en telefonie, af te sluiten, ontvang je bericht van de beschikbare providers.

Ja, jouw verhuurder moet toestemming geven voor installatie van het glasvezelaansluitpunt in jouw woning. Wij doen ons best om voor de start van de werkzaamheden in jouw straat afspraken hierover te maken met jouw verhuurder.  

Waar leggen we ons glasvezelnetwerk aan?

De komende jaren sluiten wij tenminste twee miljoen woningen aan op ons glasvezelnetwerk. De werkzaamheden zijn al gestart in meer dan 56 gemeenten. Vul je postcode en huisnummer in en bekijk de status op jouw adres. Of ontdek op welke locaties we bezig zijn.

Check mijn gemeente