Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of opmerking over de aanleg van het glasvezelnetwerk? Stuur dan een e-mail naar info@opendutchfiber.nl of bel met 088 1633 633. Heeft u een vraag over de diensten die worden geleverd over het glasvezelnetwerk? Kijk dan op de website van T-Mobile www.t-mobile.nl/glasvezel, of bel 0800 0092.

Tijdens de aanleg van het glasvezelnetwerk in uw straat of in uw gebouw, hoeft u niet thuis te blijven. We informeren u wanneer we in uw straat aan het werk zijn. Voor de installatie van het glasvezelaansluitpunt in uw woning, ontvangt u van ons een brief met een voorstel voor een afspraak.

We doen ons uiterste best de overlast tot een minimum te beperken. De straat of stoep is meestal binnen één werkdag weer gesloten.

We doen ons uiterste best om voor de aanleg start goede afspraken te maken met uw verhuurder. Meestal ontvangt u ook van hen een brief of e-mail van hen dat zij de aanleg van het glasvezelnetwerk steunen.

Bij Open Dutch Fiber kunt u geen abonnement afsluiten. Dit doet u bij een provider. T-Mobile is de eerste provider die diensten levert over het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber. Op www.t-mobile.nl/glasvezel leest u alles over glasvezeldiensten van T-Mobile. Tijdens de periode waarin we het glasvezelnetwerk aanleggen, ontvangt u van hen ook een mooie aanbieding voor internet, televisie en telefonie via het glasvezelnetwerk.

Er zijn verschillende mogelijkheden. We maken daarbij onderscheid tussen laagbouw en hoogbouw, bijvoorbeeld een appartementencomplex. De aanleg van een glasvezelnetwerk in een hoogbouwgebouw is een intensieve klus. Daarom kiezen we er voor om alle woningen in dit gebouw direct aan te sluiten op het glasvezelnetwerk.

Woont u in een laagbouwwoning, dan leggen we de glasvezelkabel in de grond onder de stoep of straat voor uw woning. Zodra u een abonnement afsluit bij een provider die diensten levert over het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber, wordt er een glasvezelaansluiting in uw woning geïnstalleerd. T-Mobile is de eerste provider die internet, televisie en telefonie via het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber aanbiedt.

Woont u in een hoogbouw gebouw? Bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan vragen we u toch mee te werken aan de aanleg van het glasvezelnetwerk en ook toestemming te geven voor de aanleg tot in uw woning. De glasvezelkabel moet namelijk van beneden naar boven doorgevoerd worden. Pas dan kunnen we de woning van uw buren, die misschien wel gebruik willen maken van het glasvezelnetwerk, voorzien van een glasvezelaansluiting. We doen onze uiterste best de overlast voor u tot een minimum te beperken.

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan de aansluiting op het glasvezelnetwerk. Ook niet voor het plaatsen van de glasvezelaansluiting in uw woning.

Zodra het mogelijk is om diensten zoals internet, televisie en telefonie, af te sluiten, ontvangt u bericht en een mooi aanbod van T-Mobile. U bent echter tot niets verplicht.

We werken voor de aanleg van het glasvezelnetwerk samen met ervaren aannemers. Medewerkers kun je herkennen aan hun kleding met het logo van T-Mobile en/of Open Dutch Fiber. Alle medewerkers kunnen zich legitimeren.

Op deze website staat de postcodecheck. Wanneer je je postcode en huisnummer invult, krijg je meteen te zien of jouw woning binnenkort wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber. Als dat zo is, is het slim meteen toestemming te geven voor de aansluiting door het invullen van je gegevens. We kunnen dan zo goed mogelijke afspraken maken over de aanleg van het glasvezelnetwerk in je straat en woning.

Nee, Open Dutch Fiber legt het glasvezelnetwerk aan en beheert dit. Het glasvezelnetwerk is een open netwerk. Dat betekent dat meerdere providers diensten over het netwerk kunnen leveren. T-Mobile is de eerste provider die diensten levert over het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber. In de toekomst komen er meer providers bij.

Na het geven van toestemming ontvangt je van ons een e-mailbevestiging. De volgende stap is dat de glasvezelvoorbereider langskomt. Deze bepaalt samen met jou waar de glasvezelaansluiting in je woning wordt geïnstalleerd. Zo kan je woning tijdens de werkzaamheden extra snel en zorgvuldig worden aangesloten. In de meeste gevallen installeren we het glasvezelaansluitpunt in de meterkast of op de plek waar ook andere kabels het huis binnenkomen.

Het nieuwe glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber is open. Dit betekent dat je zelf kunt kiezen bij welke provider je een abonnement afsluit. Momenteel is T-Mobile de eerste aanbieder op ons netwerk.

Open Dutch Fiber legt het glasvezelnetwerk aan en beheert deze, maar biedt zelf geen abonnementen aan. Dit doen providers. Omdat het netwerk van Open Dutch Fiber open is, kunnen verschillende providers hun diensten aanbieden en bepaal je zelf de provider naar keuze.

Glasvezel is krachtig internet waarbij data via vezels van glas met de snelheid van het licht wordt uitgewisseld. Dit gaat met een knipperende laser, een slimme techniek zodat je met glasvezel supersnel kunt internetten. Vanwege de hoge snelheid en bandbreedte is glasvezel het netwerk van vandaag én de toekomst. Want alleen glasvezel kan de stijgende datavraag in ons land aan. Dit betrouwbare netwerk hapert geen moment en zorgt ervoor dat al je apparaten snel en stabiel internet hebben.