Open Dutch Fiber Logo

Glasvezel in Amsterdam

Check de beschikbaarheid van glasvezel op jouw adres

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.

Grote delen van Amsterdam worden aangesloten op het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber.

Open Dutch Fiber biedt samen met verschillende providers waanzinnig snel internet via glasvezel. Via de postcodecheck kun je bekijken wanneer we op jouw adres glasvezel komen aanleggen. Met glasvezel ben je klaar voor alle mogelijkheden die internet je biedt. Nu en in de toekomst. Altijd stabiel en betrouwbaar. Met up- en downloadsnelheden tot wel 8 Gigabit per seconde (Gbps).

Om gebruik te kunnen maken van supersnel glasvezel heb je nog wel een abonnement nodig. Een abonnement voor internet, TV en bellen bestel je eenvoudig via deze website. Kijk in de pakketvergelijker welke providers diensten leveren op jouw adres. En met de aantrekkelijke prijzen is er altijd een pakket dat bij jou past.

Bekijk de aanbiedingen

Glasvezel wordt in fases aangelegd in Amsterdam

ODF is begin 2022 gestart met de aanleg van glasvezel. We hebben elk stadsdeel opgedeeld in verschillende gebieden. Elk gebied heeft een eigen planning waar bewoners over worden geïnformeerd.

Amsterdam-Oost

ODF legt ook in Amsterdam-Oost het glasvezelnetwerk aan. In december 2023 zijn de werkzaamheden gestart. Dat is goed nieuws voor de 7.000 adressen in deze wijk. De eerste bewoners kunnen vanaf zomer 2024 gebruik maken van supersnel internet via glasvezel. Via de postcodecheck op deze pagina bekijk je snel wanneer we in jouw straat aan het werk gaan.

Amsterdam Oud-West

In Amsterdam Oud-West kunnen 23.500 huishoudens straks gebruik maken van glasvezel van Open Dutch Fiber. De werkzaamheden zijn gestart in 2023. Via de postcodecheck kun je de status op jouw adres bekijken.

De Pijp

Meer dan 13.000 huishouden in de Nieuwe Pijp en Zuid Pijp worden door Open Dutch Fiber aangesloten op glasvezel. De werkzaamheden zijn in het eerste kwartaal van 2023 begonnen. Via de postcodecheck kun je bekijken wanneer we in jouw buurt glasvezel komen aanleggen.

Watergraafsmeer

De huishoudens bevinden zich in de wijken Transvaalbuurt, Frankendael, Middenmeer en Betondorp. De werkzaamheden zijn in april 2023 begonnen en bewoners worden  geïnformeerd over de werkzaamheden. Via de postcodecheck kun je de status op jouw adres bekijken.

Slotermeer

19.000 huishoudens in Slotermeer worden voorzien van glasvezel van Open Dutch Fiber. De werkzaamheden zijn in december 2022 begonnen. Via de postcodecheck kun je bekijken wanneer we in jouw straat glasvezel komen aanleggen.

Amsterdam Zuidoost

Ook Amsterdam Zuidoost krijgt dit jaar nog glasvezel van Open Dutch Fiber. Dat zijn bijna 43.000 huishoudens die straks razendsnel kunnen internetten. In mei 2022 zijn de werkzaamheden begonnen. Via de postcodecheck kun je bekijken wanneer we op jouw adres glasvezel komen aanleggen.

De Rivierenbuurt en Oud-Zuid

Ruim 27.000 huishoudens kunnen binnenkort gebruik maken van glasvezel van Open Dutch Fiber. De werkzaamheden zijn in januari 2023 begonnen. Via de postcodecheck kun je bekijken wanneer we in jouw straat glasvezel komen aanleggen

Bos en Lommer

Begin 2022 zijn de werkzaamheden in Amsterdam Bos en Lommer, Westerpark gestart. Via de postcodecheck op deze pagina bekijk je snel wanneer we in jouw straat aan het werk gaan. 

Amsterdam

Open Dutch Fiber verglaast de hoofdstad

Open Dutch Fiber gaat nu ook in Amsterdam supersnel internet via glasvezel aanbieden. Begin 2022 start Open Dutch Fiber met de aanleg rond het Westerpark en in de wijk Bos en Lommer. In totaal kunnen 29.000 extra huishoudens in Amsterdam straks gebruik maken van supersnel internet via glasvezel in de hoofdstad. Hiermee komt het totaal aantal aansluitingen die Open Dutch Fiber sinds april 2021 heeft verwezenlijkt op 250.000 te staan. Ze zijn hard op weg om 1 miljoen huishoudens, al ruimschoots voor de gestelde termijn van vijf jaar, te voorzien van supersnel internet via glasvezel.

Amsterdam

Veel Nederlanders wachten te lang op betrouwbaar internet

Open Dutch Fiber heeft de missie om zo veel mogelijk Nederlandse adressen te voorzien van een glasvezelnetwerk. De organisatie wil in 2025 2 miljoen huishoudens aangesloten hebben. Dat vraagt om een versnelling van de glasvezelaanleg. Naast het optimaliseren van de processen en het inzetten van innovaties, is samenwerking ook een van de sleutels tot succes. Dankzij een nieuw convenant met de Gemeente Amsterdam én KPN, is deze versnelling in het centrum van de hoofdstad binnen handbereik.

Amsterdam

Nog eens 60.000 huishoudens in Amsterdam voorzien van glasvezel

Open Dutch Fiber gaat nog meer Amsterdamse huishoudens internet via glasvezel aanbieden. In totaal komen er ruim 60.000 Amsterdamse huishoudens bij die hier straks gebruik van kunnen maken.

Dit zijn de providers op ons netwerk

Om gebruik te kunnen maken van supersnel internet via glasvezel heb je een abonnement nodig bij een provider. Open Dutch Fiber is een open glasvezelnetwerk. Dat betekent dat elke provider die dat wil, diensten kan leveren via ons netwerk. Welke aanbieders waar hun diensten leveren verschilt van gebied tot gebied.

Beschikbare aanbieders op jouw adres

Supersnel internet via glasvezel voor iedereen

Steeds meer huishoudens krijgen toegang tot supersnel internet. Doe de postcodecheck en check de status op jouw adres.

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.