Open Dutch Fiber Logo

Glasvezel in Maastricht

Check de beschikbaarheid van glasvezel op jouw adres

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.

Maastricht

Open Dutch Fiber biedt samen met Odido waanzinnig snel internet via glasvezel aan bij ruim 31.000 huishoudens in Maastricht. De wijken Jekerdal, Villapark, Biesland, Mariaberg, Campagne, Wolder, Daalhof, Belfort, Brusselsepoort, Pottenberg, Malpertuis, Caberg, Malberg, Oud Caberg, Boschpoort, Kommelkwartier, Statenkwartier en Boschstraatkwartier worden aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Via de postcodecheck kun je bekijken wanneer we op jouw adres glasvezel komen aanleggen. Met glasvezel ben je klaar voor alle mogelijkheden die internet je biedt. Nu en in de toekomst. Altijd stabiel en betrouwbaar. Met up- en downloadsnelheden tot wel 8 Gigabit per seconde (Gbps).

Om gebruik te kunnen maken van supersnel glasvezel heb je nog wel een abonnement nodig. Een abonnement voor internet, TV en bellen bestel je eenvoudig op deze website. Kijk in de pakketvergelijker voor de supervoordelige aanbiedingen die aansluiten bij jouw wensen.

Bekijk de aanbiedingen
Maastricht

24.000 huishoudens in Maastricht krijgen glasvezel

24.000 huishoudens in Maastricht-West krijgen toegang tot supersnel internet via glasvezel van Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf oktober 2022 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps). Open Dutch Fiber sluit hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

Algemeen

ODF en Liander bundelen krachten voor duurzame infrastructuur

Op 16 november 2023 hebben netbeheerder Liander en ODF een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Hierin zijn uniforme werkafspraken vastgelegd voor telecommunicatie- en/of leidingen in projectgebieden van ODF, waar Liander energie-infrastructuur heeft liggen. Belangrijk doel van de samenwerkingsafspraken zijn schades aan de ondergrondse infrasctructuur in de toekomst zo veel mogelijk voorkomen.

Algemeen

Vijf manieren om hoogbouw zo efficiënt mogelijk aan te sluiten op glasvezel

Open Dutch Fiber timmert hard aan de weg om het omhoog bijgestelde doel van 2 miljoen huisaansluitingen in 2025 te realiseren. Een van de onderdelen om een versnelling te realiseren zit in het kiezen van de meest passende aansluitmethode bij hoogbouw. Ieder hoogbouwgebouw is anders. De diversiteit aan gebouwen vraagt om verschillende manieren van aansluiten. Een tijdrovende klus. Dat is waarom er vier standaarden werden ontwikkeld door Open Dutch Fiber, naast volledig maatwerk. Inmiddels worden er afhankelijk van het gebouw, de mogelijkheden die dit biedt en de wensen van de woningcorporatie of VVE, de juiste wijze uitgekozen.

Dit zijn de providers op ons netwerk

Om gebruik te kunnen maken van supersnel internet via glasvezel heb je een abonnement nodig bij een provider. Open Dutch Fiber is een open glasvezelnetwerk. Dat betekent dat elke provider die dat wil, diensten kan leveren via ons netwerk. Welke aanbieders waar hun diensten leveren verschilt van gebied tot gebied.

Beschikbare aanbieders op jouw adres

Supersnel internet via glasvezel voor iedereen

Steeds meer huishoudens krijgen toegang tot supersnel internet. Doe de postcodecheck en check de status op jouw adres.

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.