Open Dutch Fiber Logo

Glasvezel in Utrecht

Check de beschikbaarheid van glasvezel op jouw adres

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.

Circa 59.000 woningen in Utrecht worden aangesloten op het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber. Er is gestart in De Meern en Veldhuizen. Stapsgewijs volgen Tuindorp, Vogelenbuurt, Tuinwijk, Pijlsweerd, Zeeheldenbuurt, Lauwerecht en Wittevrouwen. In januari 2023 is de aanleg in Utrecht Noord West en Overvecht begonnen. In september 2023 zijn daaraan de werkzaamheden in Vleuten en het buitengebied toegevoegd.

Open Dutch Fiber biedt samen met verschillende providers waanzinnig snel internet via glasvezel. Via de postcodecheck kun je bekijken wanneer we op jouw adres glasvezel komen aanleggen. Met glasvezel ben je klaar voor alle mogelijkheden die internet je biedt. Nu en in de toekomst. Altijd stabiel en betrouwbaar. Met up- en downloadsnelheden tot wel 8 Gigabit per seconde (Gbps).

Om gebruik te kunnen maken van supersnel glasvezel heb je nog wel een abonnement nodig. Een abonnement voor internet, TV en bellen waar je blij van wordt, bestel je eenvoudig via deze website. Kijk in de pakketvergelijker voor de supervoordelige aanbiedingen die aansluiten bij jouw wensen.

Bekijk de aanbiedingen

Glasvezel wordt in fases aangelegd in Utrecht

ODF is in 2021 gestart met de aanleg van glasvezel. We hebben elk stadsdeel opgedeeld in verschillende gebieden. Elk gebied heeft een eigen planning waar bewoners over worden geïnformeerd.

Utrecht - De Meern

Bewoners in Utrecht De Meern kunnen vanaf nu naast Odido ook een glasvezel internet abonnement afsluiten bij diverse andere providers. Doe de postcodecheck en kijk welke providers diensten aan bieden op jouw adres.

Utrecht - Noord Oost

Ook Utrecht Noord Oost kan binnenkort genieten van supersnel internet via glasvezel. De werkzaamheden voor de aanleg van glasvezel internet in Utrecht Noord Oost zijn gestart in november 2021. De eerste woningen zijn inmiddels aangesloten. Via de postcodecheck kun je de status op jouw adres bekijken.

Utrecht - Zuid

De werkzaamheden voor de aanleg van glasvezel internet in Utrecht Zuid zijn in augustus 2022 begonnen. Via de postcodecheck kun je de status op jouw adres bekijken.

Utrecht - Noord West

29.000 huishoudens in Utrecht Noord-West krijgen toegang tot supersnel internet via glasvezel van Open Dutch Fiber. De huishoudens zijn verdeeld over de wijken Overvecht, Ondiep en Zuilen inclusief de Amsterdamsestraatweg. De werkzaamheden zijn januari 2023 begonnen. Via de postcodecheck kun je de status op jouw adres bekijken.

Utrecht - Vleuten

4.000 huishoudens in Utrecht Vleuten en in het buitengebied van Vleuten krijgen glasvezel van Open Dutch Fiber. De eerste werkzaamheden zijn gestart in september 2023. Voor een aantal adressen in het buitengebied is een eigenbijdrage vereist. Via de postcodecheck kun je bekijken wanneer we in jouw buurt glasvezel komen aanleggen.

Utrecht

Meer dan 4.000 adressen in Utrecht Vleuten krijgen glasvezel

In Utrecht Vleuten krijgen 4.000 adressen toegang tot supersnel internet via glasvezel van Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf januari 2024 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps).

Utrecht

Nog eens 29.000 huishoudens in Utrecht worden voorzien van glasvezel

9.000 huishoudens in Utrecht Noord-West krijgen toegang tot supersnel internet via glasvezel van Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf april 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel.

Utrecht

Open Dutch Fiber start aanleg glasvezel in Utrecht

Open Dutch Fiber gaat in twee delen van Utrecht supersnel internet via glasvezel aanleggen. Dit najaar start de aanleg. Eerst in De Meern en Veldhuizen en kort daarop gaat de eerste schop in de grond in het noordoostelijke deel van de stad onder andere in de wijken Tuindorp, Vogelenbuurt, Tuinwijk, Pijlsweerd, Zeeheldenbuurt, Lauwerecht en Wittevrouwen. In totaal worden bijna 30.000 huishoudens aangesloten.

Dit zijn de providers op ons netwerk

Om gebruik te kunnen maken van supersnel internet via glasvezel heb je een abonnement nodig bij een provider. Open Dutch Fiber is een open glasvezelnetwerk. Dat betekent dat elke provider die dat wil, diensten kan leveren via ons netwerk. Welke aanbieders waar hun diensten leveren verschilt van gebied tot gebied.

Beschikbare aanbieders op jouw adres

Supersnel internet via glasvezel voor iedereen

Steeds meer huishoudens krijgen toegang tot supersnel internet. Doe de postcodecheck en check de status op jouw adres.

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.