Open Dutch Fiber Logo

Aanleg glasvezel in Roosendaal start in januari 2022

Open Dutch Fiber gaat nu ook in Roosendaal supersnel internet via glasvezel aanbieden. Het startsein voor de aanleg is gezamenlijk gegeven door beide partijen. Ook Cees Lok, wethouder Economie, was hierbij aanwezig. Eind januari start Open Dutch Fiber met de aanleg in een groot aantal wijken: Centrum, West, Oost, Noord, Kortendijk, Langdonk en Groot Kroevenen Tolberg. Maar liefst 32.000 huishoudens in Roosendaal kunnen straks gebruik maken van supersnel internet via glasvezel.

Het totaal aantal aansluitingen dat Open Dutch Fiber  sinds april 2021 heeft aangekondigd komt met de 32.000 huishoudens in Roosendaal ver voorbij de 250.000. Ze zijn hard op weg om 1 miljoen Nederlandse huishoudens te voorzien van supersnel internet via glasvezel. Met de bijna 32.000 huishoudens in Roosendaal sluit Open Dutch Fiber opnieuw een groot gebied aan op glasvezel. Eind januari 2022 starten de werkzaamheden en in april 2022 worden de eerste woningen aangesloten. Wethouder Cees Lok is blij met de overeenkomst: “Voor de particulieren en bedrijven in het stadsgebied van Roosendaal, is het belangrijk dat ook zij de snelle verbinding via glasvezel krijgen. Het is te verwachten dat thuis straks een belangrijke werkplek gaat worden. De bedrijven hebben steeds meer behoefte aan een steeds snellere en betrouwbare verbinding. En veel jongeren zullen met hun games ook wel blij zijn met snel internet.”

Op weg naar 1.000.000 huishoudens

De aanleg van glasvezel in Roosendaal past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber om de komende vijf jaar ten minste één miljoen huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Ze kiezen daarbij voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier levert Open Dutch Fiber een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. Open Dutch Fiber ziet mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden door nog meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel.

Supersnel internet via glasvezel voor iedereen

Steeds meer huishoudens krijgen toegang tot supersnel internet. Doe de postcodecheck en check de status op jouw adres.

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.