Open Dutch Fiber Logo

Open Dutch Fiber breidt uit met overname glasvezelnetwerk Diemen-Zuid

Open Dutch Fiber (ODF) heeft het glasvezelnetwerk Diemenglas uit Diemen-Zuid overgenomen. ODF meldde enkele weken geleden al dat de organisatie zijn ambities van 1 miljoen naar meer dan 2 miljoen glasvezelaansluitingen in 2025 heeft verhoogd. Deze aanpassing komt door een versnelde uitrol, maar ook door het actief overnemen van bestaande glasvezelnetwerken. Naast Diemenglas nam ODF in 2022 al E-Fiber over.

Open Dutch Fiber is de grootste onafhankelijke, open-access leverancier van glasvezelverbindingen in Nederland. Er zijn meerdere aanbieders en internetproviders actief op het ODF netwerk, waaronder Odido, TriNed, Freedom Internet en Fiber.nl. Open Dutch Fiber streeft ernaar zo veel mogelijk huishoudens in Nederland van concurrerende diensten via glasvezel te voorzien. Hiermee levert de organisatie een belangrijke bijdrage aan de digitalisering van Nederland.

Mathijs van den Nieuwenhuijzen, CFO Open Dutch Fiber: “Ik ben blij met deze overname. We voegen graag kleinere glasvezelnetwerken toe aan het grote netwerk van ODF en geven daarmee de bewoners toegang tot nog meer keuze aan internetproviders. Wij zetten ons in om zo veel mogelijk Nederlandse huishoudens te voorzien van glasvezel en alle mogelijkheden die het biedt. Deze missie komt met deze overname weer een stap dichterbij.”

Voor de bewoners, die nu gebruikmaken van het netwerk van Diemenglas, verandert er niets. Zij ontvangen informatie over de nieuwe providers die, naast de bestaande providers, hun diensten gaan aanbieden op het netwerk.

Supersnel internet via glasvezel voor iedereen

Steeds meer huishoudens krijgen toegang tot supersnel internet. Doe de postcodecheck en check de status op jouw adres.

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.