Open Dutch Fiber Logo

Open Dutch Fiber start aanleg glasvezel in Utrecht

Open Dutch Fiber gaat in twee delen van Utrecht supersnel internet via glasvezel aanleggen. Dit najaar start de aanleg. Eerst in De Meern en Veldhuizen en kort daarop gaat de eerste schop in de grond in het noordoostelijke deel van de stad onder andere in de wijken Tuindorp, Vogelenbuurt, Tuinwijk, Pijlsweerd, Zeeheldenbuurt, Lauwerecht en Wittevrouwen. In totaal worden bijna 30.000 huishoudens aangesloten.

De aanleg van glasvezel in Utrecht past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber om de komende vijf jaar samen ten minste 1.000.000 huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Ze kiezen daarbij voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier leveren Open Dutch Fiber een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. Open Dutch Fiber ziet mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden door nog meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel.  

Zo snel mogelijk toegang tot glasvezel voor iedereen

Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt om zo heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel te verzekeren.

CEO Michael Griffioen van Open Dutch Fiber: “Slechts de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. Daarmee lopen we achter in Europa. Vooral de stedelijke gebieden in Nederland lopen achter. We willen daar verandering in brengen. We hebben in de afgelopen periode geleerd hoe belangrijk dit is nu we veel meer thuis werken. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland."

Supersnel internet via glasvezel voor iedereen

Steeds meer huishoudens krijgen toegang tot supersnel internet. Doe de postcodecheck en check de status op jouw adres.

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.