Open Dutch Fiber Logo

Open Dutch Fiber zet glasvezelnetwerk verder open met de komst van 3 nieuwe operators

Glasvezelnetwerkbeheerder Open Dutch Fiber (ODF) heeft recentelijk nieuwe overeenkomsten gesloten voor de levering van diensten over het glasvezelnetwerk van ODF met een drietal operators; Fiber Operator, de Fiber Groep en Weserve. Hiermee krijgen bewoners en bedrijven in veel meer gebieden een grotere keuzevrijheid. De drie operators bedienen namelijk meerdere providers zoals Freedom Internet, TriNed, SNLR.nl, Fiber.nl, Fiber Zakelijk, Quinnect, Teleplaza, Multifiber, ONVI, Stipte en RapidXS. Het verder openstellen van het netwerk draagt bij aan de missie van Open Dutch Fiber om in 2025 2 miljoen huishoudens te hebben aangesloten op hun open glasvezelnetwerk en het bieden van keuzevrijheid aan alle Nederlandse adressen.

ODF biedt een open netwerk dat ‘pure dark fiber’ beschikbaar stelt, waardoor volledige concurrentie mogelijk is, tegen zeer concurrerende voorwaarden voor iedereen die gebruik maakt van het ODF-netwerk. De vandaag aangekondigde overeenkomsten zijn in lijn met de huidige trend in Nederland dat telecomoperators bestaande glasvezelnetwerken benutten, in plaats van opnieuw de straat open te breken om eigen glasvezelkabels te leggen.

Floris van den Broek, CEO van Open Dutch Fiber: "We zijn trots dat deze partijen zich aansluiten bij het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber. We zetten ons in voor een open markt en vinden het belangrijk dat steeds meer partijen zich, naast onze hoofdhuurder Odido, bij ons aansluiten, zodat glasvezelnetwerk voor iedereen beschikbaar wordt. Het is daarbij goed om consumenten en bedrijven meer keuze te bieden en dat is wat deze nieuwe providers doen. Als een echt open netwerk willen we keuzevrijheid bieden aan alle gebruikers, ongeacht hun locatie of wensen.”

Paul van Wanrooij, Algemeen Directeur van Fiber Operator: “Fiber Operator is al jaren de grootste operator op de door Open Dutch Fiber overgenomen glasvezelnetwerken van E-Fiber. Op deze glasvezelnetwerken zijn wij verantwoordelijk voor de diensten van meerdere glasvezelproviders, waaronder onze zusterbedrijven TriNed en SNLR.nl. Het is dan ook meer dan logisch dat we onze samenwerking met Open Dutch Fiber voor de lange termijn hebben vastgelegd en dat wij als operator ook toetreden tot de bestaande en nieuwe glasvezelnetwerken van Open Dutch Fiber in Nederland.”

Robert Hesselman, CEO van de Fiber Groep: “De Fiber Groep is de laatste jaren hard gegroeid, zowel particulier als zakelijk. Wij krijgen daardoor steeds meer vraag naar levering van diensten op netwerken aangelegd door Open Dutch Fiber. Deze samenwerking is daarom een belangrijke stap. Hierdoor kunnen we meer klanten toegang geven tot supersnel internet via het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber. Het open model van Open Dutch Fiber sluit perfect aan bij onze groeiambitie.”

Robert Nijhof, CEO van WeServe vult aan: “Weserve werkt al jaren op het E-fiber netwerk voor verschillende providers. Na de overname van E-fiber door Open Dutch Fiber is het een vanzelfsprekende stap om voor alle providers toegang te realiseren op het ODF-netwerk. Zo kunnen we onze groeiambities op het nieuwe en grotere ODF-netwerk voort te zetten.

Over Open Dutch Fiber

Open Dutch Fiber, het toonaangevende onafhankelijke, open-access Fiber-to-the-Home platform in Nederland, bouwt en exploiteert zijn netwerk in steden en dorpen en levert hoogwaardige glasvezelverbindingen aan Nederlandse woningen en bedrijven. Het platform, met aandeelhouders KKR en DTCP, heeft een open architectuur en maakt glasvezeldiensten beschikbaar voor alle operators in Nederland.

Over Fiber Operator

Met al bijna 25 jaar ervaring is Fiber Operator actief als schakel tussen de eigenaren van glasvezelnetwerken zoals Open Dutch Fiber en glasvezelproviders. Fiber Operator is op dit moment verantwoordelijk voor de dienstverlening van meer dan tien verschillende providers met een bereik van ruim één miljoen eindgebruikersadressen in Nederland

Over de Fiber Groep

De Fiber groep is een Nederlandse onderneming die al ruim 25 jaar gespecialiseerd is in het leveren van glasvezeldiensten aan: consumenten, MKB, zorginstellingen, projectontwikkelaars, vve’s, studenten en woningbouwverenigingen.

Over Weserve

Weserve is een van oorsprong Twentse provider die sinds 2003 actief is op de Nederlandse markt. Als provider van zakelijke glasvezeldiensten is Weserve gespecialiseerd in het leveren van een passend aanbod in: de industriële sector, de agrarische sector, het onderwijs, de gezondheidszorg en de recreatieve sector. Over het netwerk van Weserve leveren Multifiber, ONVI, Stipte en RapidXS haar diensten aan de consumentenmarkt. Multifiber beheert naast internetdiensten ook een eigen televisieplatform.

Supersnel internet via glasvezel voor iedereen

Steeds meer huishoudens krijgen toegang tot supersnel internet. Doe de postcodecheck en check de status op jouw adres.

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.