Open de wereld van pijlsnel glasvezel
Pijlsnel en zonder overstapstress

Maak een keuze op basis van jouw wensen
Veel mensen krijgen een naar onderbuikgevoel als er keuzes gemaakt moeten worden. Net als elk jaar weer bij de keuze voor een zorgverzekering of energiemaatschappij. Keuzestress noemen we dat. En des te meer aanbieders er zijn, hoe groter de stress. Maar hierbij reiken wij je de helpende hand. En overstappen is echt eenvoudiger dan je misschien denkt.


Tips
Wil je de vragen en tips bewaren voor een later moment? Download hier de PDF, sla deze op of print ‘m uit.
Het abonnement
Beantwoord deze 4 vragen en kiezen wordt veel gemakkelijker
Allereerst kies je voor de internetsnelheid. Er zijn vele snelheden beschikbaar van 100 Mbit/s tot wel 8 Gbit/s, dus er is er altijd wel een die past bij jouw situatie.
Welke internetsnelheid past het beste bij jou?
· Woon en werk je thuis met jouw partner en kijk je zo af en toe een film, dan is 100Mbit/s vaak al genoeg.
· Voor een gezin dat veel gebruik maakt van internet voor werk of streamen en dat dan ook tegelijk wil doen, dan is 400Mbit/s voldoende.
· Heb je een gezin en wil je op meer apparaten tegelijk kunnen werken, downloaden, streamen en gamen? Dan is een snelheid van 1Gbit/s meer geschikt.
Je kunt jouw huidige snelheid heel eenvoudig testen via www.speedtest.nl Ben je tevreden met jouw huidige snelheid, dan kies je voor dezelfde snelheid. Wil je toch liever iets meer, dan kies je voor een sneller pakket. Overigens, als je tussendoor de snelheid wil aanpassen, dan regel je dat snel en makkelijk en ook heel vaak online. En daarnaast bieden lagere snelheden slechts een financieel voordeel van enkele euro’s per maand.
Welke zenders bekijk je het meest op TV? Kijk je live naar wat er op dát moment op TV is. Net als vroeger, zeg maar. Dan kies je voor lineaire TV.
Kijk je nauwelijks programma’s op het moment dat ze worden uitgezonden of wil je programma's opnemen of terugkijken, dan kies je voor interactieve TV.
Als je alleen maar streamt via Netflix, Viaplay, Disney Channel, Videoland, Discovery Plus, KijkTV etc. dan heb je genoeg aan een internetabonnement in combinatie met de app's van de betreffende streamingsdienst.
Wil je een vaste telefoonlijn? Bijvoorbeeld voor je alarmsysteem. Check bij de betreffende alarmsysteemleverancier wat nodig is. Een telefoonlijn kost komt op circa 2 euro per maand plus de kosten voor uitgaand bellen.
Wil je gewoon thuis graag bereikbaar blijven via de vaste lijn, dan kun je kiezen uit verschillende belbundels, die je altijd weer kunt aanpassen als je situatie verandert.
Bij een 2-jarig contract geniet je in veel gevallen van een hogere korting dan dat je voor een 1-jarig contract kiest. Hou je liever de vrijheid, kies dan voor 1 jaar. Wil je de extra korting, kies dan voor 2 jaar.
Tot zover de keuzes. Ben je er klaar voor? Doe hieronder de postcodecheck en bestel het abonnement dat past bij jouw wensen. Zo simpel is het.
Afhankelijk van jouw keuze helpt jouw nieuwe provider je bij het annuleren van het abonnement van jouw huidige provider. En anders stuur je ze zelf een mailtje of belletje om te annuleren. Check nog wel even wanneer jouw huidige contract afloopt en je zonder extra kosten kunt overstappen. En zeg pas op als je weet wanneer de nieuwe provider de diensten bij je activeert.

Supersnel internet via glasvezel voor iedereen
Steeds meer huishoudens krijgen toegang tot supersnel internet. Doe de postcodecheck en check de status op jouw adres.
Benieuwd naar wat we met je gegevens doen? Bekijk het privacy statement.
Nog maar een paar stappen voor je soepel kunt overstappen naar glasvezel
Als het abonnement is geregeld, dan zijn er nog maar een paar zaken waar je rekening mee moet houden, zodat het ook bij de installatie van jouw nieuwe glasvezelpakket helemaal soepel verloopt.
Tip 1 E-mail
Stap je over op glasvezel, dan raak je het e-mailadres kwijt dat je van jouw provider hebt gekregen. Maar geen nood. Er is tijd genoeg om over te stappen want de wet bepaalt dat je nog minimaal 6 maanden toegang houdt tot jouw e-mail. Neem dus nu alvast een onafhankelijk e-mailadres zoals bijvoorbeeld @outlook.com of @gmail.com. Dan kun je de e-mails aan het oude adres automatisch alvast door laten sturen naar het nieuwe adres en met een ‘automatisch antwoord’ het nieuwe e-mailadres doorgeven aan iedereen die jou een e-mail stuurt.
Tip 2 De bekabeling van de TV
Bij TV heb je 2 soorten bekabeling: UTP-kabel (internetsignaal) of coax-kabel. Heb je nu nog een abonnement bij Ziggo dan is je tv via coax-kabel aangesloten. Bij KPN of een andere interactieve TV leverancier, via een UTP-kabel. De TV kan ook via het elektranetwerk zijn aangesloten, met zogenaamde powerline adapters. Maar dat is eigenlijk hetzelfde als via UTP-kabel.
Heb je nu Ziggo en ligt er dus een coax-kabel? Dan heb je 2 keuze opties: kies je voor 1, interactieve TV waarmee je kunt opnemen en terugkijken of 2, lineaire TV. Dan kijk je dát wat er op dát moment op TV is. Net als vroeger, zeg maar.
Ga je voor optie 1, dan kun je bij alle providers terecht. Er moet dan altijd een UTP-kabel gelegd worden. Of je moet kiezen voor de optie met powerline adapters of Wifi.
Ga je voor optie 2, dan is TriNed de enige keuze. Je kunt dan gebruikmaken van de bestaande coax-kabel.
Ben je klant bij KPN of een andere interactieve tv leverancier dan liggen de juiste kabels er al. Of via UTP-kabels of powerline adapters of Wifi. Want er zijn steeds meer ‘smart’-tv’s die prima werken met de TV-app van de providers in combinatie met Wifi. Werkt het nu redelijk of goed, dan werkt het via glasvezel alleen nog maar beter!
Tip 3 Installeren van de router, wifi en tv
Onze tip is om er altijd voor te kiezen om de router, wifi en tv te laten installeren door de provider. Als je de monteur van de provider laat komen weet je zeker dat je niet zonder internet of tv komt te zitten. En laat hem ook meteen de printer en je mobiele telefoon aansluiten op de wifi. En vergeet de zonnepanelen en de warmtepomp niet… Soms vragen de providers rond de 50 euro om die extra apparaten aan te sluiten. Maar zie dat als een investering. Liever in 1 keer goed installeren dan eindeloos bellen met een klantenservice. Ben je een professional-plus-plus en weet je precies wat je moet doen, dan kun je het natuurlijk zelf doen.
Tip 4 Check de klantenservice
Internet en TV is tegenwoordig als water uit de kraan: het werkt eigenlijk altijd goed. Maar als er dan toch een keer iets aan de hand is, wil je snel en goed worden geholpen. Check dat gewoon even. Hoe? Bel de providers van je lijstje op. Vraag ze naar de openingstijden van doordeweeks en in het weekend. Vraag ‘en passant’ ook even of ze nog een leuke aanbieding voor je hebben. Wie weet!
Zijn ze goed bereikbaar? Ben je leuk te woord gestaan? Heb je er een goed gevoel bij? Bestellen maar.
Je bent er nu helemaal klaar voor!
Met jouw keuze hoef je je geen zorgen meer te maken over trage internetverbindingen of haperende streams tijdens het gamen en videobellen. Met glasvezel heb je pijlsnel, stabiel en betrouwbaar internet en ben je klaar voor de toekomst.
Wist je trouwens dat je met een glasvezelverbinding ook energie kunt besparen? Naast dat het netwerk sneller is, is het stroomverbruik tot wel 50% lager. Daarnaast stoot glasvezel de helft minder CO2 uit, beter voor het klimaat en voor jou. Alle beetjes helpen, zeg maar!
Toch nog een vraag?
En heb je toch nog wat hulp nodig? Onze onafhankelijke glasvezelgidsen helpen je graag!
De voordelen van glasvezel
1. Supersnel internet
Met glasvezel geniet je van 20 keer sneller internet dan met andere verbindingen.

2. Betrouwbaar en stabiel
Alleen glasvezel kan alle fanatieke internetters in Nederland aan, zonder dat het netwerk hapert.
3. Meerwaarde voor je huis
Mocht je verhuizen, dan maakt glasvezel je woning aantrekkelijker voor toekomstige bewoners.
Daarom Open Dutch Fiber
Wij zijn Open Dutch Fiber. Wij bouwen en beheren glasvezelnetwerken in heel Nederland. Samenwerking met gemeenten, nutsbedrijven, woningbouwcorporaties, verenigingen van eigenaren (VvE) en aannemers is onze kracht. Onze ambitie: twee miljoen huishoudens aansluiten op het glasvezelnetwerk. Met onze providers maken wij het mogelijk dat steeds meer huishoudens toegang hebben tot de modernste infrastructuur en supersnel internet: glasvezel.


