Open Dutch Fiber Logo

Glasvezel in Heerlen

Check de beschikbaarheid van glasvezel op jouw adres

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.

Open Dutch Fiber biedt samen met Odido waanzinnig snel internet via glasvezel aan in Heerlen. Via de postcodecheck kun je bekijken wanneer we op jouw adres glasvezel komen aanleggen.

Met glasvezel ben je klaar voor alle mogelijkheden die internet je biedt. Nu en in de toekomst. Altijd stabiel en betrouwbaar. Met up- en downloadsnelheden tot wel 8 Gigabit per seconde (Gbps).

Om gebruik te kunnen maken van supersnel glasvezel heb je nog wel een abonnement nodig. Een abonnement voor internet, TV en bellen bestel je eenvoudig op deze website. Kijk in de pakketvergelijker voor de supervoordelige aanbiedingen die aansluiten bij jouw wensen.

Bekijk de aanbiedingen

Heerlen Noord

18.000 huishoudens in Heerlen Noord krijgen glasvezel. In september 2023 zijn de werkzaamheden in Heerlen-Noord begonnen. De wijken Vrieheide, de Stack, Heerlerheide, Passart, Heksenberg, Rennemig, Beersdal, Zeswegerf, Nieuw Husken, Schanelen, Grasbroek, Meezenbroek en Schaesbergerveld worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. We informeren de bewoners over de werkzaamheden.

Heerlen Zuid

20.000 huishoudens in Heerlen Zuid krijgen glasvezel. De wijken Eikenderveld, Heerlen-Centrum, Molenberg, Bekkerveld, Wetten-Benzenrade, Caumerveld-Douve Weien en Heerlerbaan worden voorzien van glasvezel. De werkzaamheden zijn gestart in november 2022 en de eerste woningen zijn inmiddels aangesloten. Bewoners worden per wijk gedurende de aanleg geïnformeerd over de aanleg.

Heerlen

Nog eens 18.000 huishoudens in Heerlen krijgen glasvezel

In Heerlen-Noord krijgen 18.000 huishoudens toegang tot supersnel internet via glasvezel van Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf januari 2024 gebruikmaken van glasvezelinternet. Open Dutch Fiber werkt aan de uitrol van glasvezel naar ruim 2 miljoen adressen in 2025. Zo krijgen steeds meer huishoudens toegang tot supersnel internet via een glasvezelverbinding met up- en downloadsnelheden tot wel 1 Gigabit per seconde.

Heerlen

20.000 huishoudens in Heerlen-Zuid worden voorzien van glasvezel

Open Dutch Fiber gaat nu ook in de Heerlen-Zuid supersnel internet via glasvezel aanbieden. In totaal hebben straks ruim 20.000 huishoudens in Heerlen-Zuid toegang tot dit aanbod. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf april 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps).

Algemeen

Open Dutch Fiber tekent Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur

30 november 2023 zette Open Dutch Fiber een handtekening onder de Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur. Met de Gedragscode gaan wij samen met aannemers en andere telecomnetwerkbeheerders en -operators intensiever samenwerken om de veiligheid bij de aanleg van data- en telecomnetwerken te bevorderen.

Dit zijn de providers op ons netwerk

Om gebruik te kunnen maken van supersnel internet via glasvezel heb je een abonnement nodig bij een provider. Open Dutch Fiber is een open glasvezelnetwerk. Dat betekent dat elke provider die dat wil, diensten kan leveren via ons netwerk. Welke aanbieders waar hun diensten leveren verschilt van gebied tot gebied.

Beschikbare aanbieders op jouw adres

Supersnel internet via glasvezel voor iedereen

Steeds meer huishoudens krijgen toegang tot supersnel internet. Doe de postcodecheck en check de status op jouw adres.

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.