Venlo, 19 november 2021 - Open Dutch Fiber gaat in Venlo supersnel internet via glasvezel aanbieden. In december start Open Dutch Fiber met de aanleg in Blerick, Tegelen en Belfeld. In totaal kunnen bijna 24.000 huishoudens, straks gebruik maken van supersnel internet via glasvezel. De intentie is om daarna ook de rest van Venlo aan te sluiten.

Eerste woningen worden in april 2022 aangesloten

Open Dutch Fiber kondigde in korte tijd aansluitingen aan in onder meer Zoetermeer, Haarlem, Utrecht, Ridderkerk, Rotterdam Prins Alexander, Leidschendam-Voorburg en Delft. Daar wordt nu Venlo aan toegevoegd. Sjors Peeters, wethouder leefbaarheid, ouderenzaken, wonen en wijken is enthousiast: “Glasvezel is in deze tijd onmisbaar voor iedereen die gebruik wil maken van de moderne communicatiemiddelen zoals video bellen. We zijn blij dat nu de eerste kernen worden aangesloten en dadelijk de hele gemeente Venlo gebruik kan maken van deze snelle internetverbinding. ” Met de bijna 24.000 huishoudens sluit Open Dutch Fiber opnieuw een groot verstedelijkt gebied aan op glasvezel. In december starten de werkzaamheden en in oktober 2022 zijn de werkzaamheden afgerond. In april 2022 worden de eerste woningen aangesloten. Dit jaar worden er nog meer projecten aangekondigd buiten Venlo.

Op weg naar 1.000.000 huishoudens

De aanleg van glasvezel in Venlo past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber om de komende vijf jaar samen ten minste één miljoen huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Ze kiezen daarbij voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Inmiddels wordt er al gewerkt aan de aanleg van bijna een kwart van het beoogde aantal huishoudens. Op deze manier levert Open Dutch Fiber een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. Open Dutch Fiber ziet mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden door nog meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel.

Zo snel mogelijk toegang tot glasvezel voor iedereen

Open Dutch Fiber legt alleen glasvezel aan op plekken waar nu nog geen glasvezel ligt om zo heel Nederland zo snel mogelijk van toegang tot concurrerende diensten via glasvezel te verzekeren. Floris van den Broek, Co-CEO Open Dutch Fiber: “Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. We lopen daarmee vooral in stedelijk gebied achter in vergelijking tot andere landen in Europa. We hebben in de afgelopen periode geleerd hoe belangrijk toegang tot snel internet is nu we veel meer thuis werken. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland. Open Dutch Fiber wil daarom juist bewoners van stedelijk gebied nu snel voorzien van toegang tot alle mogelijkheden die glasvezel biedt.”

icons/arrow Terug