Open Dutch Fiber Logo

Glasvezel in Oegstgeest

Check de beschikbaarheid van glasvezel op jouw adres

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.

Oegstgeest

Open Dutch Fiber biedt samen met Odido waanzinnig snel internet via glasvezel aan bij meer dan 9.000 huishoudens in Oegstgeest. De wijken De Morsebel, Haaswijk, Voscuyl, Bloemenbuurt, Oudenhof, Oranje Nassau, Poelgeest en Rhijngeest worden aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Via de postcodecheck kun je bekijken wanneer we op jouw adres glasvezel komen aanleggen. Met glasvezel ben je klaar voor alle mogelijkheden die internet je biedt. Nu en in de toekomst. Altijd stabiel en betrouwbaar. Met up- en downloadsnelheden tot wel 8 Gigabit per seconde (Gbps).

Om gebruik te kunnen maken van supersnel glasvezel heb je nog wel een abonnement nodig. Een abonnement voor internet, TV en bellen bestel je eenvoudig op deze website. Kijk in de pakketvergelijker voor de supervoordelige aanbiedingen die aansluiten bij jouw wensen.

Bekijk de aanbiedingen
Oegstgeest

Oegstgeest wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk van ODF

Goed nieuws! In Oegstgeest worden 9.000 adressen aangesloten op het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber. Zo krijgen steeds meer huishoudens toegang tot supersnel internet via een glasvezelverbinding met up- en downloadsnelheden tot wel 1 Gigabit per seconde. Naar verwachting kunnen de eerste adressen al vanaf september gebruik maken van internet via glasvezel. De werkzaamheden zijn in juni 2023 gestart.

Algemeen

ODF en Liander bundelen krachten voor duurzame infrastructuur

Op 16 november 2023 hebben netbeheerder Liander en ODF een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Hierin zijn uniforme werkafspraken vastgelegd voor telecommunicatie- en/of leidingen in projectgebieden van ODF, waar Liander energie-infrastructuur heeft liggen. Belangrijk doel van de samenwerkingsafspraken zijn schades aan de ondergrondse infrasctructuur in de toekomst zo veel mogelijk voorkomen.

Algemeen

Keuzevrijheid in glasvezelprovider als ambitie

Open Dutch Fiber hecht veel belang aan de keuzevrijheid van de consument. Een open glasvezelnetwerk is om dat te bereiken cruciaal. Het open karakter van het ODF-netwerk is daarom ook een van de hoekstenen van het succes van de organisatie. ODF is in tegenstelling tot andere glasvezelnetwerken, zelf geen operator of provider, maar biedt juist alle operators en daarmee providers in Nederland toegang tot haar glasvezeldiensten. Dit betekent dat operators vrij zijn om hun diensten aan te bieden op het ODF-netwerk, waardoor er meer keuzevrijheid ontstaat voor consumenten en bedrijven, ongeacht hun locatie of wensen. Hierdoor wordt concurrentie gestimuleerd, wat leidt tot betere diensten en tarieven voor de consument.

Dit zijn de providers op ons netwerk

Om gebruik te kunnen maken van supersnel internet via glasvezel heb je een abonnement nodig bij een provider. Open Dutch Fiber is een open glasvezelnetwerk. Dat betekent dat elke provider die dat wil, diensten kan leveren via ons netwerk. Welke aanbieders waar hun diensten leveren verschilt van gebied tot gebied.

Beschikbare aanbieders op jouw adres

Supersnel internet via glasvezel voor iedereen

Steeds meer huishoudens krijgen toegang tot supersnel internet. Doe de postcodecheck en check de status op jouw adres.

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.