Open Dutch Fiber Logo

Glasvezel in Zaandam

Check de beschikbaarheid van glasvezel op jouw adres

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.

Open Dutch Fiber biedt samen met Odido waanzinnig snel internet via glasvezel aan in Zaanstad. Via de postcodecheck kun je bekijken wanneer we op jouw adres glasvezel komen aanleggen.

Met glasvezel ben je klaar voor alle mogelijkheden die internet je biedt. Nu en in de toekomst. Altijd stabiel en betrouwbaar. Met up- en downloadsnelheden tot wel 8 Gigabit per seconde (Gbps).

Om gebruik te kunnen maken van supersnel glasvezel heb je nog wel een abonnement nodig. Een abonnement voor internet, TV en bellen bestel je eenvoudig op deze website. Kijk in de pakketvergelijker voor de supervoordelige aanbiedingen die aansluiten bij jouw wensen.

Bekijk de aanbiedingen

Koog aan de Zaan

18.000 huishoudens in Koog aan de Zaan krijgen glasvezel. De huishoudens zijn verdeeld over de wijken: Rooswijk, Oud Zaandijk, Westerkoog, Rosmolenbuurt, Kogerveld en Kalf. De bewoners worden geïnformeerd over de werkzaamheden.

Krommenie

In februari 2023 zijn de werkzaamheden in Krommenie gestart. 8.000 huishoudens in de wijken Noorderham, Zuiderham, Rosariumbuurt, Snuiverbuurt, Willis, Noorderhoofdbuurt en Zuiderhoofdbuurt worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. De bewoners worden geïnformeerd over de werkzaamheden in de straat.

Met glasvezel ben je klaar voor alle mogelijkheden die internet je biedt. Nu en in de toekomst. Altijd stabiel en betrouwbaar. Met up- en downloadsnelheden tot wel 8 Gigabit per seconde (Gbps).

Een abonnement voor internet, TV en bellen waar je blij van wordt, bestel je eenvoudig op deze website. Kijk in de pakketvergelijker voor de supervoordelige aanbiedingen die aansluiten bij jouw wensen.

Bekijk de aanbiedingen
Zaanstad

Open Dutch Fiber voorziet 26.000 huishoudens in Zaanstad van glasvezel

Open Dutch Fiber gaat in Zaanstad supersnel internet via glasvezel aanbieden aan ruim 26.000 huishoudens. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf mei 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel.

Algemeen

Glasvezelnetwerk van ODF bereikt mijlpaal van 1 miljoen huishoudens

Open Dutch Fiber (ODF), bouwt in recordtempo een open glasvezelnetwerk en daarmee hebben ze nu de mijlpaal van 1 miljoen glasvezelverbindingen bereikt. Het in april 2021 opgerichte bedrijf sprak toen de ambitie uit om in 5 jaar 1 miljoen Nederlandse huishoudens aan te sluiten, maar heeft dit nu al in 2,5 jaar bereikt. Het bedrijf, dat een bijdrage wil leveren aan een versnelling in de digitalisering, heeft de ambitie eerder dit jaar al naar verhoogd naar 2 miljoen glasvezelverbindingen in 2025.

Algemeen

Meer providers op het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber

Steeds meer bewoners die een glasvezelaansluiting hebben of krijgen op het netwerk van Open Dutch Fiber kunnen kiezen uit meerdere serviceproviders voor hun internetdiensten. Naast Odido bieden nu ook TriNed, MultiFiber, SNLR, Fiber.nl, RapidXS, Stipte en Freedom hun diensten over het netwerk van ODF aan. En dat betekent dat de keuzemogelijkheden nu dus nog groter zijn. Zo kan je zelf bepalen welke provider het beste bij jouw wensen past.

Dit zijn de providers op ons netwerk

Om gebruik te kunnen maken van supersnel internet via glasvezel heb je een abonnement nodig bij een provider. Open Dutch Fiber is een open glasvezelnetwerk. Dat betekent dat elke provider die dat wil, diensten kan leveren via ons netwerk. Welke aanbieders waar hun diensten leveren verschilt van gebied tot gebied.

Beschikbare aanbieders op jouw adres

Supersnel internet via glasvezel voor iedereen

Steeds meer huishoudens krijgen toegang tot supersnel internet. Doe de postcodecheck en check de status op jouw adres.

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.