Open Dutch Fiber Logo

Glasvezel in Waterland

Check de beschikbaarheid van glasvezel op jouw adres

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.

Glasvezel in Waterland

Open Dutch Fiber biedt samen met Odido waanzinnig snel internet via glasvezel aan bij huishoudens in Waterland. De in totaal bijna 5.400 adressen zijn verdeeld over Monnickendam en Broek in Waterland. Via de postcodecheck kun je bekijken wanneer we op jouw adres glasvezel komen aanleggen.

Met glasvezel ben je klaar voor alle mogelijkheden die internet je biedt. Nu en in de toekomst. Altijd stabiel en betrouwbaar. Met up- en downloadsnelheden tot wel 8 Gigabit per seconde (Gbps).

Om gebruik te kunnen maken van supersnel glasvezel heb je nog wel een abonnement nodig. Een abonnement voor internet, TV en bellen bestel je eenvoudig op deze website. Kijk in de pakketvergelijker voor de supervoordelige aanbiedingen die aansluiten bij jouw wensen.

Bekijk de aanbiedingen
Waterland

Ruim 5.000 adressen in Waterland voorzien van glasvezel door Open Dutch Fiber

In Waterland krijgen bijna 5.400 adressen toegang tot internet via glasvezel van Open Dutch Fiber. Open Dutch Fiber sluit hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren hiermee een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. De eerste adressen kunnen vanaf juni 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel.

Algemeen

ODF en Liander bundelen krachten voor duurzame infrastructuur

Op 16 november 2023 hebben netbeheerder Liander en ODF een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Hierin zijn uniforme werkafspraken vastgelegd voor telecommunicatie- en/of leidingen in projectgebieden van ODF, waar Liander energie-infrastructuur heeft liggen. Belangrijk doel van de samenwerkingsafspraken zijn schades aan de ondergrondse infrasctructuur in de toekomst zo veel mogelijk voorkomen.

Algemeen

Glasvezelnetwerk van ODF bereikt mijlpaal van 1 miljoen huishoudens

Open Dutch Fiber (ODF), bouwt in recordtempo een open glasvezelnetwerk en daarmee hebben ze nu de mijlpaal van 1 miljoen glasvezelverbindingen bereikt. Het in april 2021 opgerichte bedrijf sprak toen de ambitie uit om in 5 jaar 1 miljoen Nederlandse huishoudens aan te sluiten, maar heeft dit nu al in 2,5 jaar bereikt. Het bedrijf, dat een bijdrage wil leveren aan een versnelling in de digitalisering, heeft de ambitie eerder dit jaar al naar verhoogd naar 2 miljoen glasvezelverbindingen in 2025.

Dit zijn de providers op ons netwerk

Om gebruik te kunnen maken van supersnel internet via glasvezel heb je een abonnement nodig bij een provider. Open Dutch Fiber is een open glasvezelnetwerk. Dat betekent dat elke provider die dat wil, diensten kan leveren via ons netwerk. Welke aanbieders waar hun diensten leveren verschilt van gebied tot gebied.

Beschikbare aanbieders op jouw adres

Supersnel internet via glasvezel voor iedereen

Steeds meer huishoudens krijgen toegang tot supersnel internet. Doe de postcodecheck en check de status op jouw adres.

Benieuwd wat we doen met je gegevens? Bekijk het privacy statement.